3 - 1

GVAV-Rapiditas 5

6e klasse 11

27 september 2020 11:00

Op een grijze zondag op heerlijk gras in Peize wachtte GVAV een zware wedstrijd. De gemiddelde leeftijd van de tegenstander was 23, ze hadden er al een opwarming van een half uur opzitten  met muziek en ze zagen er gevaarlijk uit.

4—4—2 was het antwoord van GVAV met een sterk middenveld en een snelle achterhoede. Onder leiding vaan Lesley en Eddy werd er bekwaam verdedigd en gecoacht en het middenveld zocht de diepte via de snelle  vleugels. En zowaar de eerste kopkans voor Alberto die helaas niet werd benut. Peize had veel de bal en werd soms gevaarlijk. Maar de counters met Jesse op links en prachtige voorzetten met links brachten nog 2 kansen waarvan er zeker een in had gemoeten. Op het einde van de 1e helft kwam Eddy ongelukkig ten val. Met een gekneusde rib moest hij helaas en het veld verlaten en stond GVAV met 10 man. Met een omzetting op het middenveld naar achteren moesten we verder en dat koste ons helaas een doelpunt tegen. Een aanval van Peize, iets afgeslagen en een vrije middenvelder die met een fraai schot van afstand de 1-0 maakte. Vervolgens hielden we tot de rust deze stand. In de 2de helft met weer steun van een 11de man starten we niet slecht en opnieuw een enkele kans die niet makkelijk was. Vervolgens opnieuw 10 man doordat Alberto moest uitvallen met een liesblessure.  Peize profiteerde opnieuw en het werd snel 2—0 en 3—0 alhoewel wat ongelukkig verdedigen hier ook een rol speelde.Maar we gaven niet  op en Gertjan maakte de 3-1. Vervolgens werd er weer hard gewerkt en goed verdedigd en niets weg gegeven. Zo hield het 5de de schade beperkt en werd er ondanks de nederlaag een prima wedstrijd gespeeld.

Volgende week in Roden, hopelijk met meer dan 11 spelers want reserves hebben we nodig.