Ilyas El Moumni (afstandschot)
62'

16 januari 2021 13:00

Opstelling

Iets meer dan 3 maanden geleden speelden we onze laatste 'officiele' wedstrijd: het lijkt een eeuwigheid geleden.  Op trainingen lijkt de jo15-2 een stijgende lijn te pakken te hebben en ook bij de GVAV Klupp interne competitie werd door de mannen leuk gevoetbald, maar een wedstrijd 'gewoon' op een groot veld, met je eigen team: daar was iedereen wel weer eens aan toe.  Vandaag is het zover: de temperatuur is maar net boven nul, GVAV's eigen jo14-2 is de tegenstander (club onderlinge wedstrijden zijn toegestaan) en plaats van handelen is het ons welbekende veld 7.

Eén debutant en één blessure maakt een redelijk complete selectie. Jesper kampt met een voetblessure (maar is naar we begrijpen aan de beterende hand) en Djahmany start vandaag bij zijn debuut gelijk in de basis, na al een paar weken met de groep mee te hebben getraind. Ook Lars en Timo, beide langdurig geblesseerd geweest, zijn gelukkig weer fit en aanwezig.

Hoewel er tussen beide teams een leeftijdsverschil is (spelers in een onder14 team zijn logischerwijs minstens een jaartje jonger dan onze helden) verwachten we vooraf een leuke, mogelijk wel gelijkopgaande wedstrijd: de jo14-2 was voor de lockdown prima aan haar competitie begonnen en ook de individuele kwaliteiten van spelers zoals we die in de nog maar net afgeronde interne competitie hebben gezien doen dat vermoeden. Het pakt vandaag anders uit: de 'jonkies' komen eigenlijk alleen het 1e kwartier echt mee en leggen het daarna met een wel erg hoog opgelopen score af tegen een gretig spelend, fysiek veel sterker en aanvallend dodelijk jo15-2: eindstand 11-1.

De wedstrijd zelf, dan. De eerste momenten zijn voor de in het rood gestoken jo14-2: de 'tegenstanders' zetten in de eerste minuten zelfs een paar veelbelovende aanvallen op, maar tot een echte doelpoging komen ze niet. Dat lukt aan de andere kant van het veld na een paar minuten wel: een terugspeelbal wordt niet goed ingeschat, door Justin opgejaagd en meteen maar tot een doelpunt gepromoveerd! Jo14-2 blijft op zoek naar een doelpunt, maar incasseert nog 2 tegentreffers voordat ze daar ook in slagen (3-1). De toon voor de rest van de wedstrijd is dan al wel gezet: uw jo15-2 is gretig(er) in de duels,  combineert snel en nauwkeurig en is zoals gezegd dodelijk in de afronding. Levert in de 1e helft nog 3 doelpunten op (waarvan 1 door debutant Djahmany) en een ruststand van 6-1.

In de 2e helft laten de doelpunten een poosje op zich wachten. Jo15-2 test een paar keer het houtwerk (paal, lat), maar het duurt ruim tien minuten voordat het net weer eens bolt. Jo15-2 scoort daarna nog eens 4x en laat de laatste 10 minuten mede dankzij vele, vele positiewisselingen de teugels een beetje vieren, maar jo14-2 is dan al niet meer in staat om nog iets aan het doelsaldo te doen: eindstand 11-1.

Achteraf blijken alle aanwezigen er van te hebben genoten om weer eens een 'echte' wedstrijd mee te maken: nu maar hopen dat dat zo snel mogelijk ook weer veilig met publiek erbij kan. Voor vandaag hulde en dank aan de jo14-2: hulde, omdat er ondanks de fors oplopende achterstand to het eind wel geprobeerd werd te blijven voetballen en dank uiteraard voor de mogelijkheid. Hopelijk tot snel!