55'

23 januari 2021 13:00

Jorn Dragstra

Opstelling

3 maanden en 2 weken geleden speelde uw jo15-3 voor het laatst een 'echte' wedstrijd op een groot veld en en ondanks dat we konden blijven trainen en een in dit team goed ontvangen intern toernooi hebben gespeeld wordt de spanning van een wedstrijddag flink gemist: uiteindelijk is dat toch waar je met z'n allen voor traint en naar toe bouwt. Zonder wedstrijden is het 'grotere doel' voor de spelers soms wat lastig te herkennen en het is dan ook heel fijn dat we voor deze zaterdag GVAV's eigen jo13-4 bereid hebben gevonden om het in 2x 30 minuten tegen ons op te nemen.

Voor 1 familie zit er nog een extraatje aan deze oefenpot, want de jongere broer van onze doelman Nieck speelt voor de 'tegenstander': een heuse broederstrijd! Publiek is helaas niet toegestaan, maar door zich bij beide teams als assistent-scheidsrechter (vroeger ook wel bekend als grensrechter of vlagger) aan te bieden staan ook vader en moeder klaar op veld 7 om op deze frisse, maar droge januari middag te beginnen met onze eerste wedstrijd van 2021.

Uw jo15-3 is al sinds het begin van het seizoen aan het groeien in het spelen als team en vandaag zagen we daar de resultaten van. Door oog te hebben voor elkaar, goed aan te sluiten en meer en beter dan voorheen ruimtes te gebruiken werd grote delen van de wedstrijd de (toegegeven wat jongere) tegenstander goed vastgezet en werden er weinig kansen weggegeven. De trefzekerheid van jo13-4 bij de kansen die ze wel hadden en 2 wat gemakkelijk door ons zelf weggegeven penalties maakten het de laatste 10 minuten toch nog spannend: eindstand 5-4.

Daar lijkt het de 1e helft nog niet naar toe te gaan. Jo15-3 begint als favoriet aan de wedstrijd en dat is goed te herkennen in het wedstrijdbeeld: de ''grotere jongens' hebben een duidelijk overwicht, hebben defensief weinig zorgen, maar weten de gehele weg naar het doel de eerste 10 minuten maar moeilijk te vinden. Dat lijkt te gaan veranderen als Walif over rechts doorbreekt en Umut vrij voor de goal vindt (1-0), maar wordt minuten later aan de andere kant van het veld alweer teniet gedaan (1-1). Het wedstrijdbeeld blijft ook daarna grotendeels hetzelfde, veel druk naar voren, maar er wordt nog maar 1x gescoord: ruststand 2-1.

De 2e helft begint met een penalty.  Jo13-4 verschijnt wat vaker en dreigender voor voor ons doel en de manier waarop we dat proberen te verdedigen wordt (terecht) niet gewaardeerd door scheidsrechter Jorn: 2-2. Die tegenslag blijkt het startschot voor een flink en langdurig offensief van uw jo15-3 waarin we 3x scoren en dus behoorlijk afstand nemen (5-2), maar nog eens een wat onnodige overtreding in onze eigen 16-meter en de daarop volgende penalty (5-3) en het verlies aan focus in de laatste 10 minuten maakt dat de 'jonkies' nog eens scoren (5-4) en de laatste minuten van deze vermakelijke wedstrijd echt spannend zijn. Gescoord wordt er echter niet meer: eindstand 5-4.