Oosterparkers JO17-1

Jesse Verhaar (intikker)

6 februari 2021 12:45

Opstelling

Hoewel de weersomstandigheden niet ideaal waren stond er zo vlak voor de door koning winter ingelaste winterstop, nog een oefenwedstrijd op het programma tussen parkgenoten v.v. Oosterparkers JO17-1 en GVAV-Rapiditas JO17-3.

Onder de huidige maatregelen loopt de aanloop naar zo'n oefenwedstrijd ook wat anders. Kleedkamers zijn gesloten dus de spelers komen aangekleed naar het park en melden zich kort voor de aanvang van de wedstrijd bij het veld. Een enkeling heeft het uitdelen van de wedstrijd kleding tijdens de vorige training gemist en trekt nog even vlot een wedstrijd tenue aan.

Dan beginnen we met een korte warming up o.l.v. aanvoerder Lars. Nog even kort worden de aandachtspunten voor deze wedstrijd gedeeld, een wedstrijd die vooral in het teken staat van kijken of al die trainingsuren van de afgelopen tijd ook vertaald kunnen worden naar een echte wedstrijd en uiteraard 'weer es gewoon lekker voetballen'.

De supporters van GVAV zien een team dat goed geconcentreerd begint aan de wedstrijd. Met positiespel wordt er gespeeld op balbezit en vandaaruit zo rond de middenlijn wordt gezocht naar het inspelen van de voorhoede. Er worden wat driehoekjes gezocht en al het wat druk is verplaatst het spel zich na de andere kant van het veld. In de eerste paar minuten worden over en weer wat plaagstootjes uitgedeeld voorhoede spelers van beide teams checken even wat hun direct tegenspelers in de mars hebben.

Het team van GVAV komt al vrij vroeg op voorsprong wanneer Jesse in de 16meter vanaf de rechterflank wordt bediend met een voorzet en de bal zo in het doel tikt 1- 0.  Klasse Jesse!

Beide teams wisselen zo snel mogelijk door om ook de bankzitters een beetje op temperatuur te houden ;-) al blijven die wellicht liever onder het schapenvachtje zitten 😀.  Het spel van GVAV blijft goed, al vinden de trainers wel dat de verdedigers erg aanvallend staan. v.v. Oosterparkers ziet dat ook en het team tracht met een steekpass regelmatig hun spitsen te lanceren. Doelman Florian die de taken van Damian voorlopig waarneemt moet daardoor een paar keer in actie komen, maar echter gevaarlijk wordt het nog niet.

De trainers van GVAV worden wel warm van het spel van hun team en zien veel vaan waarop getraind is terug komen in het spel. GVAV breidt de voorsprong verder uit naar 2 - 0 als Thomas wordt aangespeeld en de bal tref zeker tussen de palen door speelt.

De 2-0 is wel een beetje een keer punt in de wedstrijd, de organisatie aan GVAV kant wordt iets minder. Het is niet helemaal te duidden wat de oorzaak is, is het de voorsprong, de wisselingen in posities, speelt de tegenstander anders? Die puzzel moeten we later nog eens leggen.  Het team van v.v. Oosterparkers zet in ieder geval even aan en gedurende een groot deel van de tweede helft verplaatst het spel zich naar de helft van GVAV.  We hebben moeite om daar onder uit te voetballen. Dit is ook de fase waarin de meeste overtredingen plaatsvinden en de wedstrijd iets verhardt. Vooral het middenveld van GVAV wordt een beetje naar achteren geduwd dicht op de eigen verdedigers en de organisatie is poosje zoek.

Hieraan komt een einde als GVAV toch een uitweg vindt naar voren en de op links spelende Owen aangespeeld kan worden en GVAV op 3-0 voorsprong weet te zetten. Dan keert de rust en de organisatie bij GVAV ook weer wat terug, GVAV zet nog iets aan maar het blijft bij 3 - 0.

Samenvattend: Ja wel hebben lekker gevoetbald, Ja we hebben in de praktijk gebracht waarop we trainen en Ja we hebben nog wat werk te doen. En nu snel naar huis om weer op te warmen.