Assist: Lars Koning
66'

6 maart 2021 14:00

Opstelling

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Deels door de (corona-) omstandigheden gedwongen staan deze ploegen alweer voor de derde keer tegenover elkaar dit seizoen en het belooft een interessante pot te worden. Helemaal aan het begin van het seizoen won de jo14-1 namelijk met maar liefst 7-0 en een maand geleden was het de beurt aan uw jo15-2: de teller bleef toen bij een nog hogere 8 tegen nul in ons voordeel steken. Doelpunten gegarandeerd zou je denken en ook snel en atractief jeugdvoetbal staan met deze twee talentvolle teams hoogstwaarschijnlijk wel op het programma.

En het was er allemaal vandaag! In een wedstrijd waar twee behoorlijk uiteenlopende speelstijlen met passie, precisie en bijna tomeloze energie worden uitgevoerd wordt zelfs nog 1x meer dan de vorige ontmoeting gescoord, want na 2x 35 minuten staan er maar liefst 9 doelpunten in het boekje van de scheidsrechter. De verdeling is wel wat gelijkmatiger dan bij de vorige ontmoetingen: de jo15-2 wint vandaag met 6-3.

Opnieuw een overwinning voor uw jo15-2 lijkt de eerste minuten bepaald niet zeker. Het zijn de mannen van de jo14-1 die in een moordend tempo aanval na aanval opzetten en het lijkt een kwestie van tijd totdat het eerste doelpunt valt, maar mede dankzij de goede vorm waar doelman Joost al enige weken in steekt halen ze er uiteindelijk niet meer dan 3 corners in 4 minuten uit. Zeer tegen de veldverhouding in gaat de eerste de beste kans aan de andere kant van het veld er wel in, maar die tellen ook: 1-0 na 5 minuten. Jo14-1 blijft aandringen en komt na enkele minuten nog wel langszij (1-1), maar in het tweede gedeelte van de eerste helft blijken de lange benen /hogere snelheid van de o15-2 aanval de doorslag te geven: bij rust is een comfortabele 4-1 voorsprong bereikt.

De 2e helft spelen beide teams gelijk: beiden scoren nog 2x. De 'dans' wordt met een fraaie aanval over de vleugels geopend door de jo14-1 (4-2), gevolgd door een inmiddels welbekende 'Justin' goal waarbij keeper Dorian de assist op zijn naam mag zetten (5-2).  Het misschien wel fraaiste doelpunt van de dag volgt daarna: linksback Lars mag vrijwel ongehinderd ver de helft van de tegenstander op dribbelen en bedient daarna met een mooie steekbal onze zelden missende spits: 6-2. Laatste doelpunt van de wedstrijd komt op naam van de jo14-1 en hoewel ze daarna nog vol op jacht gaan naar de winst in de 2e helft voorkomen keeper Dorian, het houtwerk en een arbitrale beslissing dat er nog eens gescoord wordt: eindstand in deze wederom zeer vermakelijke pot 6-3.