... (intikker)
68'

27 maart 2021 14:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO15-2JM

Ook deze week gaat uw jo15-2 op herhaling: vanwege de nog immer geldende corona-beperkingen mogen er alleen wedstrijden worden gespeeld tegen teams van de eigen vereniging en daar zijn er niet eindeloos veel van... Vandaag staat (ook, maar niet alleen om die reden) een weerzien met de jo17-5 op het program, een wedstrijd die iets meer dan een maand geleden met 4-2 werd verloren.

Jo17-5 zou onder normale omstandigheden uitkomen in de 4e klasse en heeft een behoorlijk gemengde leeftijdsopbouw: 2e jaars onder 17 spelers spelen samen met jongens die ook nog voor een onder 15 team uit zouden mogen komen. De vorige ontmoeting kan vanuit jo15-2 perspectief worden geschetst als een mindere beurt: uiteraard hopen de heren vandaag wel te kunnen laten zien wat er mogelijk is en een sportieve revanche te kunnen nemen.

En dat gebeurt vandaag ook: ondanks dat er een paar spelers ontbreken vandaag wordt in een flitsende eerste helft met zeker, scherp en dominant spel een beslissende voorsprong genomen die ondanks een wat slordiger tweede bedrijf niet meer uit handen wordt gegeven: einduitslag 5-3.

Want scherp en goed gespeeld dat was het, die eerste helft. Waar de vorige ontmoeting de voorhoede van de tegenstander zich regelmatig voor ons doel kon laten zien werden vandaag de aanvallen van de in het zwart gestoken jo17-5 vaak op middenveld al onderbroken, of door de laatste linie vlot gekeerd.  De strijd wordt op de voor ons gunstige kant van het veld geleverd en na pakweg 10 minuten staat dat overwicht ook op het scorebord: Djahmany opent van enige afstand de score (1-0). Het spelbeeld blijft daarna hetzelfde met een aanvallend jo15-2, maar het duurt nog tot aan het einde van de 1e helft voordat er nog 2 maal gescoord wordt: ruststand een comfortabele 3-0.

De tweede helft gaan de heren eerst gewoon verder waar ze gebleven waren en loopt de voorsprong verder op (tot 5-0 zelfs), maar de eerste barstjes in de tot dan toe bijna onaantastbare defensie laten zich al zien. De tegenstander toont zich verre van gebroken door de oplopende achterstand en test in eerste instantie een paar keer het houtwerk (lat & paal) voordat er helemaal aan het einde van de wwedstrijd in korte tijd 3x daadwerkelijk wordt gescoord: eindstand 5-3.