67'

Interne onder 13/15 competitie

10 april 2021 13:00

Opstelling

"Voor een regenachtige dag is het behoorlijk droog!".  Alle weersprofeten voorspellen al de hele week een nat en herfstig weekend, maar als we aan de voorbereidingen van deze één na laatste wedstrijd uit de interne jo13/15 competitie beginnen is er van nattigheid uit de lucht geen sprake. Sterker nog: het blijft zelfs tot ver. ver na de wedstrijd hetzelfde bewolkte, maar prima te doen droge voetbalweer. Meevaller...

En meevallers heeft uw jo15-3 nodig! We bezetten in deze competitie een redelijke zekere 2e plek (spoileralert: na afloop van deze wedstrijd zelfs geheel zeker), maar het visier staat naar boven gericht, op het kampioenschap. De weg daar naar toe hebben we niet zelf meer in de hand: om volgende week de beker met de grote oren in ontvangst te mogen nemen moet de huidige nummer 1 (Oosterparkers jo13-1) nog een keer verliezen en moeten wij ons doelsaldo op peil houden.

Die 'concurrent' staat echter vandaag niet aan de andere kant van veld 5. Onze tegenstander vandaag is namelijk GVAV's eigen jo13-4; een ploeg die we al 2x eerder troffen. Beide eerdere ontmoetingen werden gewonnen (5-4 en 5-1), dus 3 punten hoort zeker tot de mogelijkheden. Onderschatting is in voetbal echter wel je grootste vijand en dat laat het wedstrijdverloop vandaag ondanks de hoog opgelopen score eigenlijk prima zien: een prima opgebouwde 2-0 voorsprong wordt heel gemakkelijk weggegeven (begin 2e helft staat het 2-2) en pas helemaal aan het eind van de wedstrijd puur en alleen op fysieke kracht (wij zijn wat ouder en groter dan deze tegenstander) verdoezeld met een doelpuntenregen. De nummer laatst in deze competitie is ons grote delen van de wedstrijd de baas met mooi en verzorgd voetbal en had veel meer verdiend dan uiteindelijk toch wel forse nederlaag die we ze geven: eindstand 8-3.

We beginnen de wedstrijd goed: al na 2 minuten is de brilstand van het scorebord. Er wordt (zoals afgesproken) prima aangesloten door de linies, door de daarvoor aangewezen mensen gelijk diepte gezocht en met oog voor elkaar gespeeld. Resulteert ook al snel in een tweede doelpunt (2-0), maar daarna worden de afspraken een beetje losgelaten. Duels worden niet heel fel meer ingegaan, diverse spelers gaan voor eigen succes (te) veel met de bal lopen, verdedigende taken worden niet heel serieus meer genomen en het ontbreekt aan nauwkeurigheid in de passes. Als gevolg daarvan komt de jo13-4 steeds meer terug in de wedstrijd en kan met name over hun rechterflank, waar gelegenheids-back Calvin zijn handen vol heeft, veel en vaak druk zetten. We houden het een tijdje 'droog', maar uiteindelijk scoren de jongelingen tien minuten voor rust de meer dan verdiende anslusstreffer: ruststand 2-1.

Ondanks de aanwijzingen van de technische staf gaat het in het begin van de tweede helft min of meer verder met waar we gebleven waren: jo13-4 is de beter voetballende ploeg en we lijken er moeite mee te hebben om het stapje extra dat nodig is te zetten. De elke wedstrijd bijna onvermijdelijke penalty tegen laat de tegenstander weer langzij komen (2-2) en geruime tijd lijkt het er op dat onze kampioensstrijd wel eens zou kunnen gaan sneuvelen in een wedstrijd tegen nummer laatst: tot ver in de tweede helft lijkt een overwinning bepaald niet zeker. Twee doelpunten tegen het einde van de reguliere speeltijd brengen verlichting: niet alleen VVV, maar ook uw jo15-3 heeft gelukkig een veel scorende Griek in de gelederen: winst binnen.

De ruim toegekende blessuretijd is een eigen helft op zichzelf. De jo13-4 moet (terecht) teleurgesteld en moegestreden de teugels laten vieren en dat geeft ruimte voor onze spelers om een soort stormloop op het doel van de tegenstander te starten. In korte tijd vallen nog eens 5 doelpunten: 4 voor ons, maar ook nog 1 voor de morele winnaars. Juist dat doelpunt tegen illustreert prima hoe zeer we de verdedigende taken laten varen en als team vol voor een lelijk soort pleintjesvoetbal waarbij de grootste jongens winnen zijn gegaan.  Aanleiding voor de technische staf om deze klinkende overwinning in de nabespreking te 'vieren' met een overduidelijke kritische noot: (het gebrek aan) structuur, oog voor elkaar en gewoon domweg inzet zoals getoond in deze wedstrijd zal in elke andere basis voor een flinke verliesbeurt zijn. Moet en kan beter, te beginnen volgende week als we deze competitie afsluiten tegen de mo15-1.