58'
Ioannis de Griek (intikker)

Interne onder 13/15 competitie

17 april 2021 12:00

Daar is tie dan: de 8e en laatste ronde van de interne jo13/15 competitie! Uw favoriete jo15-3 is op papier nog altijd in de race voor de beker, maar we hebben het niet meer in eigen hand; alleen als wij vandaag winnen en koploper Oosterparkers tegelijkertijd een (toegegeven zeldzame) verliesbeurt draait nemen we alsnog de koppositie over: alles om voor te spelen dus!

Dat de spelersgroep het serieus neemt is goed te merken: er is de afgelopen week (extra) hard getraind en op deze heerlijke zonnige wedstrijddag beschikken coaches Bert en Martijn over de volledige wedstrijdselectie van 18 gretige voetballers. We zijn benieuwd!

Tegenstander vandaag is GVAV's eigen Mo15-1. Wij kwamen de dames al 1x eerder tegen en wonnen toen vrij eenvoudig (7-1), maar sindsdien is er veel gewijzigd in dit team: zo zijn het b.v. de dames die als enigen in deze competitie een keer van Oosterparkers hebben weten te winnen. Een niet te onderschatten opponent dus en en dat blijkt vandaag ook wel: in een zeer vermakelijk en spannende wedstrijd waarin uw jo15-3 tot 2x toe op voorsprong komt en daarna de gelijkmaker incasseert valt de uiteindelijke beslissing pas in de allerlaatste minuten: 2-3 winst en onze opdracht volbracht!

De wedstrijd zelf, dan.  Uw jo15-3 opent sterk en laat op het veld prachtig zien wat we vooraf besproken hebben: vroeg en fel storen, bal laag houden, via de flanken spelen en met korte combinaties proberen een weg naar voren te vinden. Dat lukt behoorlijk goed, we spelen grotendeels op de helft van de tegenstander en na slechts 3 minuten zet GVAV's eigen 'Giakoumakis' (jo15-3 heeft in aspirantlid Ioannis net als de eredivisie een bizar veel scorende Griek) dat overwicht ook op het scorebord: 0-1.  De druk blijft er bij de dames vol op, maar we hebben daarna moeite om de kansen die er wel zijn te verzilveren: een serie van missers, prima ingrepen van de keepster en de lat voorkomen dat de score verder oploopt. Mo15 komt wat beter in haar spel en kan na een kwartier spelen zelfs wat terug doen: 1-1. Onze helden geven geenzins op en nog voor het rustsignaal herstelt de andere nieuwkomer Mahad de voorsprong na een afgeslagen inzet van Elvis: ruststand een eigenlijk wat magere, maar zeker verdiende 1-2 voorsprong.

De tweede helft komen de in het rood gestoken dames sterk terug. Waar we het eerste deel vooral ons middenveld en aanvallers in actie zagen moeten nu in toenemende mate ook de verdedigers aan de bak en blijkt de strijd nog niet gestreden! Helemaal niet als er na 10 minuten aan de voor ons verkeerde kant wordt gescoord (2-2), maar ook daarna is de spanning in het spelbeeld zichtbaar: het zal toch niet.... We doen een paar aanvallende wissels, krijgen nog een aantal kansen en kansjes, maar de voor uw jo15-3 ongunstige gelijke stand blijft nog geruime tijd op het scorebord. Pas in de allerlaatste minuten komt de verlossing: een prima uitgespeelde aanval eindigt voor de voeten van (hoe kan het ook anders) Ioannis en die beslist de wedstrijd: 2-3. De ontlading op het veld en de bank is groot (we weten de uitslag op het andere veld op dat moment nog niet), nog even geconcentreerd blijven, geen tegendoelpunt meer krijgen en: missie geslaagd!

Een paar minuten na deze epische strijd komt van het andere veld het bericht dat ook concurrent Oosterparkers niet gefaald hebben in hun opdracht en daarmee gaat de beker aan onze neus voorbij. Is maar een kleine teleurstelling: in alle redelijkheid hebben zij het verdiend (onderling resultaat was 2x in hun voordeel) en wij hebben met een van onze beste wedstrijden tot nu toe op super spannende wijze maar weer eens laten zien hoe zeer dit team nog aan het groeien is. Op naar een volgende uitdaging!