Regio Cup Groep 3 E

5 juni 2021 14:30

B. Huizinga

Opstelling

Afgelopen zaterdag mochten we dan toch eindelijk in KNVB competitieverband een wedstrijd spelen tegen een ander club dan onze parkgenoten. Op het programma staat een wedstrijd tegen HFC’15 JO17-3.

Scheidsrechter Brian geeft om 14:30u het start signaal. Het begin van de eerste helft verloopt voor GVAV wat moeizaam. Niet iedereen is blijkbaar even wakker, passing is niet goed, instappen wat laat. We lopen een beetje te veel achter de bal. Ook wordt er betrekkelijk weinig geopend naar de kant van de ruimte. Als we links kiezen blijven we links, we willen te snel naar voren. Er zijn perioden waarbij 22 spelers vooral op de linkerhelft van het veld spelen. Met name als GVAV in de opbouw is. Zeeën van ruimte aan de rechterkant worden niet benut. Ruimtes worden te klein, spelers lopen elkaar soms in de weg. De teams zijn redelijk aan elkaar gewaagd, en hoewel GVAV aanvankelijk de beste kansen had is het HFC’15 dat als eerste tot scoren komt met een schot vanaf randje 16 meter.

Met nog 15min. spelen in de eerste helft doen de spelers van GVAV een poging om voor de rust de stand weer in evenwicht te brengen. Dat GVAV niet als eerste tot scoren komt lag niet zozeer aan de inzet van de tegenstander maar meer aan de speelwijze van ons eigen team.

Als de scheidsrechter het rust signaal geeft steken we als team snel de koppen bij elkaar. Diverse aandachtspunten worden benoemd, het teveel in de bal lopen van de aanvallers, waardoor diepe passes niet goed aankomen of niet gegeven kunnen worden, terwijl daar wel mogelijkheden liggen. Het consequent niet kantelen van het team en de ongebruikte ruimte op het middenveld. Met een iets ander plan gaan we vervolgens het veld weerop we schakelen om van 4-3-3 naar ene 3-4-3. Dat daarmee nemen we eerst meer risico in de achterste linie, maar daar hebben meer dan 1 mannetje te veel.

Het gewijzigde plan pakt qua spel beter uit. In de tweede helft, is GVAV wel de bovenliggende partij. Zo nu en dan komt de tegenpartij er wel door maar de drie centrale verdedigers en keeper hebben daar voldoende controle over. Ook begint het team naar mate de tweede helft vordert veel meer gebruik te maken van de breedte van het veld. Met opkomende linker- en rechtermiddenvelders creëren we meerdere kansen. GVAV legt hoogdruk en we spelen meer op de helft van de tegenstander. Af ten breekt HFC’15 doen en moet keeper Damian flink aan de bak en moet hij af en toe links en rechts wat ballen pareren.

Met name de laatste 20 minuten laat het team van GVAV zien wat het in potentie kan, helaas breekt HFC’15 in de slotfase nog één keer door en worden verdedigers en de inmiddels ingebrachte reserve doelman gepasseerd.

En als de spanning dan hoog oplopen in de reserve tijd, besluit de scheidsrechter de strijd met nog 2 minuten speeltijd te staken. GVAV heeft zeker in de tweede helft keihard gestreden, dat de tegenstander met de punten naar huis gaat voelt niet ok. GVAV had zeker wel 1 puntje verdiend.