Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 13

Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20210905 – GVAV-Rapiditas won zondag de eerste bekerwedstrijd met 3-1 van stadgenoot Gruno.

Na vier minuten stond het al 2-0 door Patrick Venema en Leon Knol. In de 51e minuut maakte Isaac Chioma de aansluitingstreffer maar Joël de Jong gooide de wedstrijd al in de 55e minuut feitelijk in het slot met de 3-1. Komende zaterdag wacht de bekerwedstrijd bij vv Groningen, waar GVAV-Rapiditas in september 2017 ook in een bekerwedstrijd met 5-0 kansloos ten onder ging.

GVAV ging voortvarend van start en daar had Gruno blijkbaar niet op gerekend. In de derde minuut werd Patrick Venema op links gelanceerd en het was al direct raak (1-0). Nog geen minuut later viel de bal voor de voeten van Leon Knol en ook die had geen moeite om het net te vinden (2-0). In de eerste tien minuten was GVAV de bovenliggende partij maar het werd al snel, om met Van Gaal te spreken, onnauwkeurig.
Met een aantal technisch zeer vaardige spelers in de ploeg wist Gruno zich ook kansen te creëren. De razendsnelle Isaac Chioma kwam in de 13e minuut op links op Carsten Meijwaard af maar bijna zoals Bijlow Haaland van scoren afhield, wist Carsten de inzet van Chioma te keren. In de 17e minuut had Sharon Lasut (oud-GVAV’er) een grote kans maar hij schoot hoog over. In de 35e minuut gaf hij de bal goed voor maar Angelo Weggers wist ook deze kans niet te benutten. Van de kant van GVAV viel er in de eerste helft verder niet veel te noteren.
Na de rust leefde de wedstrijd aanvankelijk enigszins op. In de 51e minuut was Chioma de verdedigers van GVAV te snel af en kwam de 2-1 op het scorebord te staan. Chioma speelde met het nummer 10 maar dat stond niet op het wedstrijdformulier dus de omroeper (ondergetekende) kon niet veel anders dan hem tot de mystery man van Gruno te benoemen. In de 55e minuut wist Joël de Jong een voorzet van links van dichtbij in te koppen (3-1).
Wat daarna nog te zien was, leek meer op een gezapige oefenwedstrijd waarin de bal door beide partijen uiterst vriendelijk geregeld naar spelers van de tegenpartij gespeeld werd. Ik weet niet hoe vv Groningen ervoor staat, maar tegen de zaterdageersteklasser zal er door GVAV uit een ander vaatje getapt moeten worden. Voor wie dit verslag het liefste op Tweenul.nl las en het nieuws over Tweenul.nl nog niet meegekregen had: Tweenul.nl stopt ermee.
Aanvankelijk stond voor komende dinsdag de oefenwedstrijd tegen Pelikaan S gepland maar die werd vanmorgen door de tegenstander afgezegd. Er wordt gekeken of er nog een tegenstander te vinden is.
Voor trainer Bas Veldman wacht dit seizoen de uitdaging om alle selectiespelers tevreden te houden. Junior Fanny Cisse, die vorig seizoen teruggekeerd was, is weer verdwenen en Rashid Conquet is vertrokken naar Helpman. Tom Klooster en Patrick Venema keerden na het zeer korte vorige seizoen weer terug van vv Emmen en vv Bedum. Ingmar Liezenga zat vandaag de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit en Mario Dangue Queta traint ook weer mee. Alle spelers zijn een jaar ouder en mogelijk wijzer geworden. Boyd Kooy die het na het afgelopen seizoen voor gezien wilde houden, plakt er nog een jaar aan vast: ‘Ik wil nog een keer kampioen worden.’

GVAV-Rapiditas – Gruno 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 3. Patrick Venema 1-0. 4. Leon Knol 2-0. 51. Isaac Chioma 2-1. 55. Joël de Jong 3-1. Scheidsrechter: Arjan Alkema.