Zwaluwen Jeugd Beker O17 poulefase Groep 2 32

9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

De bekerwedstrijden aan het begin van elk seizoen zijn traditioneel de periode van grote uitslagen: de poule indelingen zijn niet altijd heel gelijkwaardig en dat valt na een paar weken meestal aan de doelsaldi wel te zien. De poule waar uw jo17-3 in is ingedeeld is daarop geen uitzondering: dankzij 2 wedstrijden tegen grotere, sterkere en na deze week ook in een hogere competitie uitkomende tegenstanders beginnen we vandaag aan deze afsluiter van de bekerstrijd met 22 doelpunten tegen en 1 voor. De tegenstander van vandaag heeft het echter minstens net zo lastig gehad (26 tegen en geen voor), zodat we op voorhand (eindelijk...) een leuke, gelijkwaardige wedstrijd verwachten.
En dat werd het! Beide ploegen hebben in het bekertoernooi niks meer om voor te strijden ('spelen om des keizers baard'), maar laten vandaag wel zien de laatste kans om een waardig afscheid van die competitie te nemen te willen pakken. Waar GVAV aanval na aanval op mag zetten zijn het toch de mannen uit Leek die op slag van rust de voorsprong nemen. In de 2e helft is het alleen nog blauw-wit-rood dat scoort, zodat uiteindelijk de drie punten op Kardinge blijven.

Het is een heerlijke nazomer middag als de bal iets na half vier voor het eerst aan het rollen wordt gebracht. De geel-zwarte bezoekers zoeken (en vinden) gelijk de aanval en dat veroorzaakt veel onrust in onze verdediging; tot hele grote kansen komt het echter niet. Die zijn er al vrij snel wel aan de andere kant van het veld, maar de werkelijk uitstekende keeper heeft overal een antwoord op en lijkt gedurende de wedstrijd alleen maar te groeien... Zonder twijfel de 'Man of the Match' vandaag. Gelukkig ontmoedigt dat onze helden niet en we blijven proberen de score open te breken, maar hij gaat er maar niet in! Net als iedereen vrede heeft met een 0-0 ruststand beslist een inmiddels zeldzaam geworden aanval van VEV anders: op slag van rust bepaalt een keurig uitgespeelde counter de stand halverwege op een wat teleurstellende 0-1.

Geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten en dat doet uw jo17-3  gelukkig ook niet. Net als in de 1e helft beginnen de bezoekers offensief, maar in tegenstelling tot de eerste 10 minuten van deze wedstrijd wordt dat deze keer door Lars, nieuwkomer Chevan, Wessel, Jesper en keeper Joost vrij kalm afgehandeld, verplaatst het spel zich al snel weer steeds vaker richting de andere helft en kan er wederom worden gebouwd aan nieuwe offensieven.  En deze ronde wel succesvol: hoewel de VEV keeper ook de 2e helft in goede doen blijft kunnen we na een kwartier toch de gelijkmaker noteren: een prachtige vrije trap van de andere nieuwkomer Kevin zeilt onhoudbaar de verre bovenhoek in: 1-1. 'Nu doorzetten!' klinkt het uit meerdere monden over het veld, maar er is geen enkele GVAV'er die die aanmoediging nodig heeft: je kan de eerste winst van het seizoen al bijna ruiken... En een paar minuten later wordt die ook veiliggesteld: een ook vandaag weer geweldig spelende Ids ziet Emin op rechts vertrekken en legt de bal 'panklaar' neer. Ons kanon haalt ongenadig uit en noteert met een streep de 2-1. Er volgen in het laatste kwartier nog wel wat kansen (aan beide kanten), maar gescoord wordt er niet meer: eindstand 2-1.

Natuurlijk  is het leuk om te winnen (ook voor de niet-al-te-neutrale toeschouwer), maar de echte winst is wel dat vandaag na 2 weken van hopenloos overklast worden is aangetoond dat deze mannen op eigen niveau (VEV speelt ook een 2e klasse competitie) prima mee kunnen komen. Een echte opsteker die we mee nemen naar volgende week als zaterdag in Hoogkerk tegen HFC de competitie begint.