Grote Hadderstraat 1
9982AR
UITHUIZERMEEDEN
tel. 0595-413104

20211014 – Donderdagavond 14 oktober was GVAV-Rapiditas JO12-1JM op bezoek in Uithuizermeeden. In een zeer enerverende wedstrijd verloor het team weliswaar met 4-3 van De Heracliden JO12-1 maar werd het op doelsaldo toch herfstkampioen.

De Heracliden was door de verrassende nederlaag vorige week tegen Lycurgus drie punten achter geraakt op GVAV en zou met vijf doelpunten verschil moeten winnen om bovenaan te eindigen. Voor ruim veertig toeschouwers streden beide ploegen vanaf de eerste minuut voor iedere meter en het spel golfde dan ook in een razend tempo op en neer. De Heracliden had in delen van de wedstrijd een licht overwicht maar bij GVAV was iets meer voetbal te zien. Aanvoerder Emile Tulner (neefje van oud-GVAV’er en ex-FC Groningen-speler Björn Schilder) strooide met leuke passjes dat het een lieve lust was.
Er waren legio kansen over en weer en die worden in dit verslag niet allemaal besproken. Toch duurde het tot de elfde minuut voordat er gescoord werd. Na zeer zwak uitverdedigen door GVAV kon De Heracliden op een simpele manier het net vinden (1-0). Nog binnen de minuut stond het alweer gelijk toen Shayden Kuiper Tonny Snijder de diepte instuurde (1-1). In de 18e minuut schoot Emile maar net over en even later schoot de opgerukte Genesis Lubangakene maar net naast. In de 38e minuut werd er een hoge bal op het GVAV-doel afgestuurd waarbij Nick Koning de stuit van de bal niet helemaal goed inschatte (2-1).
Onmiddellijk hierna was het Caymen Delies die net naast schoot, maar in de 41e minuut was Genesis wel succesvol (2-2) en twee minuten later kwam GVAV op voorsprong door Shayden (2-3). Deze tegentreffer maakte extra energie los bij De Heracliden. Rond de 45e minuut moest Nick vijf knappe reddingen verrichten. Bij de laatste eindigde dit in een hoekschop die door een van de spelers van de Heracliden werd ingekopt (3-3).
In de vijftigste minuut was de scheidsrechter vergeten dat de bal vanaf de zijlijn ingedribbeld moet worden en dat er geen pass gegeven mag worden. Hieruit ontstond de reglementair onterechte 4-3. Het toeschouwersaantal was ondertussen opgelopen tot zo’n zeventig mensen en die zagen dat de discutabele goal in de laatste tien minuten van de wedstrijd tot een waar slotoffensief van GVAV leidde. De keeper van de Heracliden bezweek echter niet onder het bombardement aan schoten dat op hem afgevuurd werd. In de slotseconden ging hij in de fout. Hij liet een hoge bal van Emile boven zijn hoofd tussen zijn handen doorvallen en stond al te wachten op het fluitsignaal ten teken dat er een doelpunt gevallen was. De scheidsrechter liet echter doorspelen en floot tien seconden later voor het einde van de wedstrijd.

Verslag: Jack Schilder