Kruisakkers 38
9468BJ
ANNEN
tel. 0592-271374

20211107 – GVAV-Rapiditas leed vandaag het eerste puntenverlies na de 1-1 in en tegen Annen. Jaap Jan Mulder zorgde in de vijfde minuut voor de 1-0 en in de 48e minuut was het Daniël de Vries die voor de gelijkmaker zorgde. Zondag 14 november is GVAV-Rapiditas vrij en een week later wordt er een bezoek gebracht aan FC Lewenborg.

Ook Annen had zich goed geprepareerd op GVAV en had een droomstart in de vijfde minuut toen miscommunicatie tussen Ramon Nijdam en keeper Anthony Pomstra Annen-spits Jaap Jan Mulder een niet te missen kans bood (1-0). In de achtste minuut leek GVAV op gelijke hoogte te komen toen Patrick Venema zich mooi vrijkapte maar Annen-doelman Hans de Wals wist de inzet te keren.
Annen had niet echt de bus geparkeerd maar zakte wel wat in en ging met veel energie de duels aan. Annen-rechtsvoor Dante Ploeg had, zo leek het, strenge instructies gekeken om het ondertussen niet meer geheime wapen van GVAV, namelijk linksback Roald van Geffen, van opkomen af te houden. Dat lukte niet zo vaak maar de rushes van Roald hadden deze keer weinig effect. Van GVAV-zijde was het in de eerste helft vrij matig. Men speelde vaak de lange bal maar die rolde dan steeds over de achterlijn of was onderweg een prooi voor Annen.
In de rust werd aanvaller Jordy Paapst gewisseld voor zijn neef Dion Paapst die de rechtsbackpositie overnam van Leon Knol die daardoor als rechterspits kon gaan spelen. GVAV was direct dreigend en in de 48e minuut kon Daniël de Vries raak koppen uit een hoekschop (1-1).
Ook in de tweede helft had GVAV een overwicht maar nu kwam het wel tot een aantal doelpogingen waarop doelman Hans de Wals, soms met meer geluk dan wijsheid, steeds een antwoord had. Het uitvak was er desalniettemin niet gerust op en dat was terecht. In de 64e minuut vuurde Egbert Mulder een pegel op het GVAV-doel af, waarbij iedereen in en buiten het veld dacht dat de bal wel naast zou gaan. Er zat echter een mooie kromming in het schot en de bal knalde via de binnenkant van de paal het veld weer in.
In de 73e minuut besloot trainer Bas Veldman tot een tactische wissel. Ramon Nijdam verliet het veld voor Niek Vreeman en Ryan Gijsen kwam in het veld voor Leon Knol. Ryan Gijsen nam de positie over van Roald van Geffen die nu als rechterspits moest gaan spelen. Leon Knol, die een prima partij had gespeeld, had daar aanvankelijk wel wat moeite mee. Gijsen speelt als JO19-speler in Onder-23 en bleek al net zo’n snelle linksback te zijn als Van Geffen. Voor Vreeman, ook speler in Onder-23 en trainer/coach van JO14-1, was het zijn tweede invalbeurt in het eerste elftal.
Dit leverde wel wat weer wat meer dreiging op maar in de slotminuten kwam ook Annen uit hoekschoppen en vrije schoppen ook weer akelig dicht bij het GVAV-doel. Zo eindigde deze wedstrijd in een over het geheel genomen toch wel terecht gelijkspel.
De stand aan kop is nu als volgt: GVAV 16 uit 6. ASVB 14 uit 6. Valthermond 14 uit 6. WKE’16 13 uit 6. De wedstrijden tegen wat nu de concurrentie lijkt te zijn, zijn pas op 12 december (ASVB thuis), 23 januari (WKE’16 uit) en 30 januari (Valthermond thuis). Die wedstrijd is ook de laatste wedstrijd van de eerste periode die over twaalf wedstrijden gaat. Ondertussen mogen de wedstrijden tegen FC Lewenborg, Veendam 1894 en Nieuw Buinen zeker niet lichtvaardig worden opgevat.

Annen – GVAV-Rapiditas 1-0 (1-1)

Scoreverloop: 5. Jaap Jan Mulder 1-0. 48. Daniël de Vries 1-1.
Scheidsrechter:
Johan Eerhart.
Toeschouwers: 180.
Geel: Arco Bartelsman en Ricardo Postema (GVAV).
Man of the match: (Ramon Nijdam - sorry, vergeten dit na kopiëren en plakken te veranderen). Daniël de Vries.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Leon Knol, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
46. Dion Paapst voor Jordy Paapst.
73. Niek Vreeman voor Ramon Nijdam en Ryan Gijsen voor Leon Knol.
94. Moreiro Bacuna voor Ingmar Liezenga.

Andere uitslagen

Valthermond – FC Lewenborg 4-2. Peize – ASVB 0-2. Helpman – Veendam 1894 1-2. WKE’16 – Nieuw Buinen 2-0. Stadskanaal – Rolder Boyes 0-5. Gruno was vrij.