Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 06-23192982

20211010 – GVAV-Rapiditas won vandaag enigszins geflatteerd met 4-1 van Rolder Boys.

Al in de tweede minuut opende Leon Knol de score (1-0). Ingmar Liezenga benutte in de 30e minuut een strafschop (2-0). In de 54e minuut maakte Joël de Jong de 3-0 en Ingmar Liezenga zorgde in de 65e minuut voor de 4-0. Ferdi Hidding deed in de 75e minuut nog iets terug namens Rolder Boys (4-1). Volgende week speelt GVAV-Rapiditas ijs en weder dienende in en tegen Peize.

Een jaar geleden (op 11 oktober) won GVAV thuis in de derde en laatste wedstrijd van dat seizoen met 3-1 van Rolder Boys. Ook deze keer was er een grote uitslag maar anders dan de uitslag doet vermoeden had GVAV aan Rolder Boys vandaag een lastige tegenstander.
GVAV heeft tot nu toe een abonnement op vroege doelpunten en deze keer ging het wel heel snel. Een voorzet vanaf rechts werd ingeschoten door Ingmar Liezenga en keeper Robin Geertsma bokste de bal nog wel weg maar precies voor de voeten van Leon Knol die geen moeite had om te scoren (1-0).
Hierna kwam Rolder Boys in de wedstrijd en kreeg wel wat mogelijkheden. Sander Jansen kon enkele malen vanaf links uithalen maar al deze schoten gingen ver voorlangs. Ook een schot van net buiten de zestien ging hoog over. Aan de andere kant claimde Arco Bartelsman een penalty omdat hij omvergetrokken zou zijn. Dit leidde tot het enige onverkwikkelijke moment in de wedstrijd waarbij Arco een gele kaart kreeg.
In de 22e minuut leek Ingmar Liezenga in buitenspelpositie op het doel af te gaan maar scheidsrechter Jeffrey Wolthof overrulede het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. Ingmar schoot iets te wild en de bal ging over. In de 30e minuut werd Ricardo Postema neergehaald in het strafschopgebied maar de scheidsrechter gaf voordeel omdat de bal bij Ingmar Liezenga belandde die echter ook onreglementair werd gestuit. Ingmar benutte de strafschop zelf (2-0).
Vlak voor de rust probeerde Tom Klooster het vanaf rechts met een enorme poeier van zo’n 35 meter maar de keeper wist de bal tot hoekschop te verwerken. Onmiddellijk na de rust claimde Rolder Boys een strafschop maar die werd niet gegeven. Een vrije schop vanaf een mooie positie werd in de 50e minuut werd in de muur geschoten en daarmee leek het verzet van Rolder Boys definitief gebroken.
Joël de Jong die altijd scoort tegen Rolder Boys deed dat ook nu. Voor de wedstrijd had hij voorspeld dat het net na de 50e minuut zou gebeuren en dat was in 54e minuut het geval. Uit een onoverzichtelijke situatie na een hoekschop ging de bal via zijn voet tegen de touwen (3-0). Het uitkomen van de voorspelling leidde na afloop in de bestuurskamer wel tot de nodige hilariteit.
Ingmar Liezenga maakte daarna zijn tweede goal van de wedstrijd (4-0) en kwam qua competitiedoelpunten op gelijke hoogte met Patrick Hoving die tot vandaag met 89 treffers in de competitie all time topscorer was voor GVAV. Trainer Bas Veldman had voor de wedstrijd berekend hoeveel officiële doelpunten Ingmar in bekerwedstrijden en in de nacompetitie gescoord had en was gekomen op een totaal van elf, hetgeen betekende dat Ingmar vandaag zijn honderdste officiële goal voor GVAV gemaakt had. Omdat de statistieken over de competitietreffers na de komst van het internet het meest betrouwbaar zijn, houden we het hier op de competitietreffers.
Trainer Rick Slor van Rolder Boys die in de eerste helft voortdurend staande elke voetbeweging van zijn spelers had gecoacht, zat in de tweede helft op de bank en liet steeds minder van zich horen. GVAV deed het na de 4-0 misschien wat rustiger aan maar Rolder Boys leek van de druk verlost en kreeg nog een paar aardige mogelijkheden. De beste was nog wel in 67e minuut waarbij Carsten Meijwaard zeer attent reageerde op een kopbal.
In de 75e minuut was het Ferdi Hidding die met een diagonaal schot de 4-1 op het scorebord zette. In de 90e minuut had Serdan Bayrak nog een kers op de taart kunnen zetten toen hij  binnen de zestien kon uithalen maar zijn schot ging net over.
De wedstrijdbal werd deze keer gesponsord door Jaap Schokkenbroek, de vader van Roy Schokkenbroek. Roy heeft in het verleden ook een aantal wedstrijd in het eerste elftal van GVAV gespeeld heeft maar het was niet te achterhalen hoeveel.

GVAV-Rapiditas – Helpman 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 2. Leon Knol (1-0). 30. Ingmar Liezenga 2-0. 54. Joël de Jong 3-0. 65. Ingmar Liezenga 4-0. 75. Ferdi Hidding 4-1.
Scheidsrechter:
Jeffrey Wolthof.
Toeschouwers: 95.
Geel: Arco Bartelsman, Joël de Jong (GVAV). Jasper Kroon (Rolder Boys).
Man of the match: Vele namen kwamen voorbij. Het bestuur van Rolder Boys was onder de indruk van Ramon Nijdam. Er gingen ook veel stemmen op Ingmar Liezenga. Uiteindelijk werd gekozen voor Joël de Jong.
Citaat van de dag: Jasper Ottens (deze keer als voorzitter van Rolder Boys) over het uitkomen van de voorspelling van het doelpunt van Joël de Jong: ‘Dat klinkt als matchfixing.’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Jorn van Aalsum,  Ramon Nijdam, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
Om niet te voorspelbaar te worden, wisselde trainer Bas Veldman deze keer op andere tijdstippen. Wat nog wel voorspelbaar is, is dat Arco Bartelsman en Patrick Venema gewisseld worden en dat is niet omdat ze slecht spelen.
57. Boyd Kooy en Jordi Paapst voor Tom Klooster en Leon Knol.
73. Patrick Venema voor Serdan Bayrak
88. Dion Paapst en Yoni Even-zur voor Arco Bartelsman en Jorn van Aalsum.

Andere uitslagen

Nieuw Buinen – FC Lewenborg 1-2. WKE’16 – Gruno 4-1. Annen – Veendam 1894 3-1. Valthermond – Peize 2-2. Helpman – Stadskanaal 3-3 (gespeeld bij Stadskanaal). ASVB was vrij.