Hereweg 1 B
9321CL
PEIZE
tel. 050-2044402

20211016 – GVAV-Rapiditas won in en van Peize met 0-1 door een goal van Patrick Venema in de 79e minuut. Komende zondag is Gruno de tegenstander op Sportpark Kardinge.

In een bijzonder eenzijdig duel op een zwaar veld viel er weinig te genieten. Peize had de bus geparkeerd en speelde in Portugese stijl met een soort 1-7-2-1-formatie. GVAV had bijna continu de bal en de backs Tom Klooster en Roald van Geffen konden naar hartenlust aan de zijkant opkomen. Tom werd helemaal vrijgelaten maar zo nu en dan werd toch geprobeerd Roald af te stoppen.
Het enorme balbezit leidde desalniettemin tot weinig kansen. Daarbij kwam dat Ingmar Liezenga en Patrick Venema in de eerste helft vele malen wegens buitenspel werden afgefloten. Dit is het bekende probleem van aanvallers die er al staan in plaats van er te komen. Zodra de aanvaller in deze wedstrijd dan twee stappen naar voren deed, ging de vlag omhoog.
Waar we in de eerste helft de indruk kregen dat de assistent-scheidsrechter van Peize misschien wel heel snel de vlag omhoog deed, was in de tweede helft te zien dat hij toch allemaal wel goed zag.
In de eerste helft waren er rond de 40e minuut twee kansen voor GVAV te noteren. Ingmar Liezenga kwam vanaf de linkerpunt van de zestien vrij voor de goal maar krulde de bal in een tijd langs de buitenkant van de paal en dat terwijl er tijd genoeg was om de bal aan te nemen en zorgvuldiger te mikken. Patrick Venema kon even later niet het beslissende tikje tegen de bal geven waardoor de bal een prooi werd voor Sven van Gelder, de boomlange O19-keeper die bij Peize onder de lat stond.
In de 55e minuut was Patrick Venema dicht bij de openingsgoal maar ook nu was de keeper een hinderlijke sta-in-de-weg. In de 69e minuut was Arco Bartelsman nog dichter bij een doelpunt maar een verdediger wist zijn inzet van dichtbij nog te blokken. In de 79e minuut was het dan eindelijk raak. Roald van Geffen was op links opgekomen en gaf een verre voorzet op Joël de Jong. Die kopte de bal terug voor het doel waarna Patrick Venema er alleen maar tegenaan hoefde te lopen (0-1).
Hierna kwam Peize voor het eerst in de wedstrijd met veel volk voor het GVAV-doel en had Carsten Meijwaard ook één keer wat te doen. Ver in de extra tijd kwam de kort daarvoor ingevallen Sem Folkerts vrij en kon hij alleen op de keeper af. Hij schoot tegen de keeper op terwijl hij misschien wel om de keeper heen had kunnen lopen.
GVAV raakte tijdens de wedstrijd wel Boyd Kooy en Tom Klooster kwijt met een hamstringblessure. Dat overkwam ook een van de spelers van Peize. GVAV en WKE’16 zijn nog de enige ploegen zonder puntenverlies.

Citaat van de dag: Bas Veldman.
Trainer Elte Hofman van Peize vond na afloop dat Bas zijn ploeg tijdens de training moet voorbereiden op ploegen die zich laten inzakken. Bas: ‘Dan hebben we vandaag alvast negentig minuten kunnen oefenen’.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
46. Jordy Paapst voor Ingmar Liezenga.
52. Jorn van Aalsum voor Boyd Kooy.
88. Sem Folkerts voor Patrick Venema.

Andere uitslagen

Veendam 1894 – WKE'16 2-3. Stadskanaal – Valthermond 1-2. ASVB – Nieuw Buinen 2-2. Gruno – Helpman 1-2. Rolder Boys – Annen 2-1. Lewenborg was vrij.