Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20220327 – GVAV-Rapiditas boekte zondag een benauwde 4-2 overwinning op Stadskanaal. De bezoekers kwamen in de 16e minuut op voorsprong door Jeffrey Bakker. In de 31e en de 83e minuut kwam GVAV-Rapiditas met 2-1 voor door Ingmar Liezenga en Leon Knol. Luttele seconden na de rust ging de bal via Jelmer Valk van Stadskanaal in zijn eigen doel (3-1). In de 75e minuut werd het 3-2 door Wessel Klijnstra. Pas in de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd kon Serdan Bayrak van ver de 4-2 op zijn naam schrijven.

In de uitwedstrijd was al gebleken dat Stadskanaal een lastig te bestrijden tegenstander is. De bezoekers waren de eerste twintig minuten van de wedstrijd beter. Sten Vos kon als rechterspits de perfecte voorzet afleveren op Jeffrey Bakker die de bal van dichtbij binnen kon tikken (0-1). Hierna nam GVAV het initiatief en stelde Ingmar Liezenga met twee knalharde schoten de uitblinker bij Stadskanaal, keeper Royce Geerlings, danig op de proef.
In de 31e minuut was het dan wel raak. Bij een uitval van GVAV kon Leon Knol de bal over de laatste verdediger van Stadskanaal spelen en kon Ingmar Liezenga met een lob scoren (1-1). In de 38e minuut kon Leon Knol zelf de bal hoog tegen de touwen jagen (2-1). Wat niet opvallend was dat Roald van Geffen in de eerste helft wel een keer of tien langs de linkerkant kon opkomen maar wat wel opvallend was dat hij evenzovele keren een slechte voorzet afleverde. Daar kan natuurlijk op getraind worden ...
De tweede helft was nog nauwelijks begonnen toen Jelmer Valk de bal in eigen doel werkte (3-1). Stadskanaal was geenszins knock out en In de 57e minuut dwong Wessel Klijnstra Carsten Meijwaard tot een prima redding. Aan de andere kant had Stadskanaal-keeper Royce Geerlings in de 62e een antwoord paraat op een knal van Arco Bartelsman. Stadskanaal drong steeds nadrukkelijker aan maar GVAV vergat uit enkele counters de 4-1 te maken.
In de 75e minuut was Wessel Klijnstra wel succesvol (3-2). Hierna werd het nog ruim twintig minuten billenknijpen. Kort na de aansluitingstreffer had de op dat moment verdiende gelijkmaker al kunnen vallen maar Sten Vos wist Carsten Meijwaard met een venijnig schot niet te passeren. Uit de resulterende hoekschop kwam de bal op 1,5 meter van doellijn bij Jeffrey Bakker terecht die de bal zodanig slecht raakte dat deze over het doel ging.
Zelfs nadat Sten Vos in de extra tijd na zijn tweede gele kaart het veld kon verlaten, bleef Stadskanaal met tien man sterker. In de slotseconden was er nog een hoekschop voor Stadskanaal en de keeper ging ook mee naar voren. GVAV kwam eruit met Serdan Bayrak als voorste speler van allemaal. Op het moment dat hij bij de middellijn achterhaald dreigde te worden, schoot vanaf daar op het lege doel. De bal rolde steeds langzamer en langzamer op het doel af en ging nog net de doellijn over voordat twee terug sprintende verdedigers de bal konden onderscheppen (4-2). De verder prima fluitende Jeffrey Wolthof vond het toen na zo’n zes minuten extra tijd wel genoeg.
De andere uitslagen van vandaag waren gunstig voor GVAV. Zo’n kleine km oostwaarts wist een herboren FC Lewenborg koploper Valthermond met 2-0 te verslaan en onze vrienden van Helpman wisten Rolder Boys op een gelijkspel te houden.
Dit is nu de stand aan kop.
Valthermond 35 uit 14. GVAV 33 uit 14. Rolder Boys 28 uit 14.
Volgende week gaat GVAV op bezoek bij stadgenoot Gruno.

GVAV-Rapiditas – Stadskanaal 4-2 (2-1)

Scoreverloop: 16. Jeffrey Bakker 0-1. 31. Ingmar Liezenga 1-1. 38. Leon Knol 2-1. 46. Jelmer Valk 3-1 (e.d.). 75. Wessel Klijnstra 3-2. 90+7. Serdan Bayrak 4-2.
Scheidsrechter: Jeffrey Wolthof.
Toeschouwers: 125.
Geel:
Ramon Nijdam, Carsten Meijwaard, Serdan Bayrak (GVAV). Dennis Vijfschaft (Stadskanaal).
Rood: Sven Vos (tweemaal geel).
Man of the match:
in de bestuurskamer staakten de stemmen bij de keuze tussen Leon Knol en Joël de Jong. De vandaag niet spelende aanvoerder Boyd Kooy moest het verlossende woord spreken en koos voor Joël.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Roald van Geffen, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Tom Klooster, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Dion Paapst, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Leon Knol.
Wissels:
65. Uit: Jordy Paapst, Tom Klooster en Dion Paapst. In: Serdan Bayrak, Jorn van Aalsum en Ricardo Postema.
87. Yoni Even-zur voor Arco Bartelsman.
90+3. Lars Brouwer voor Ingmar Liezenga.

Andere uitslagen

Nieuw Buinen – WKE’16 1-6. Veendam 1894 – Annen 1-3. FC Lewenborg – Valthermond 2-0. ASVB – Peize 4-1. Rolder Boys – Helpman 2-2. Gruno was vrij.