9502CW
STADSKANAAL
tel. 0599-614460

20211003 – GVAV-Rapiditas won in en van Stadskanaal met 0-2.

In de 16e minuut was GVAV-Rapiditas succesvol door een treffer van Ingmar Liezenga (0-1). In de 65e minuut voegde ook Patrick Venema weer een treffer toe aan zijn totaal (0-2).
Volgende week komt Rolder Boys naar Sportpark Kardinge.

GVAV kende de nodige problemen in de defensie. Keeper Carsten Meijwaard zat op de bank (te weinig getraind). Boyd Kooy kon niet meedoen en zat op de tribune. Geblesseerd maar ook aanwezig waren Tom Klooster en Daniël de Vries. Daardoor stonden er vandaag twee Pomstra’s op het veld: Anthony in de goal en Jaimy als rechtsback. De plek naast Ramon Nijdam in het centrum werd ingenomen door Jorn van Aalsum.
Het regende en het waaide en het kunstgras was glad. Ziedaar de omstandigheden die niet leidden tot veel hoogstand voetbal. Het spel werd ook vaak onderbroken door scheidsrechter Albert Jan Benjamins die wel een heel pietje-precies was maar geen noemenswaardige fouten maakte. De GVAV-spitsen Ingmar Liezenga en Patrick Venema werden in de eerste helft behoorlijk vaak op buitenspel betrapt.
In de 16e minuut gebeurde dat echter. Boyd Kooy op de tribune met Jaimy Pomstra voor zijn neus in het veld gaf de aanwijzing dat er diep gespeeld moest worden en zo kwam Ingmar Liezenga vrij voor keeper Rick Arends (1-0). Zeker hierna was GVAV in de rest van de eerste helft de gemakkelijker voetballende ploeg. In de 38e minuut was Patrick Venema dicht bij de 2-0 maar min of meer vrij voor de keeper raakte hij de bal geheel verkeerd.
De enige mogelijkheden voor Stadskanaal kwamen uit vrije trappen op sympathieke plekken maar spits Leon Bos had het vizier niet op scherp staan. De beste mogelijkheid in de hele wedstrijd was zo’n vrije trap vlak buiten de zestien maar Anthony Pomstra wist de inzet te keren.
Na de rust had Stadskanaal een kwartier lang een overwicht maar dat leidde niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Boyd Kooy vroeg zich af of het er dan langs de kant enger uitziet dan wanneer je op het veld staat. Ondergetekende wordt niet snel zenuwachtig maar we waren het er wel over eens dat dit niet de hele tweede helft zou moeten duren en dat gebeurde ook niet.
Heel vaak was de tweede bal voor GVAV en GVAV kreeg weer een overwicht. In de 65e minuut kon Arco Bartelsman op rechts met links een voorzet geven die door Patrick Venema met een simpel tikje in een doelpunt werd omgezet (2-0). Naarmate de wedstrijd vorderde probeerde Stadskanaal toch nog iets te forceren en ontstond er achterin de nodige ruimte. De zeer snelle Sem Folkerts die een minuut of elf voor tijd in het veld gekomen was, wist zich tweemaal vrij te sprinten maar kreeg de bal niet in het doel. In de extra tijd kopte Jordi Paapst, zeker niet de langste speler op het veld,  de bal uit een hoekschop nog tegen de lat, maar dat was het dan wel.
Dan was er nog een debutant vandaag. In de 79e minuut mocht Niek Vreeman invallen en zo speelde hij zijn eerste minuten in het eerste elftal. Na alle wissels stond er één speler op het veld met als geboortejaar 2003, vijf met als geboortejaar 2000 en twee met als geboortejaar 1999.

Stadskanaal – GVAV-Rapiditas 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 16. Ingmar Liezenga 0-1. 65. Patrick Venema 0-2.
Scheidsrechter:
Albert Jan Benjamins.
Toeschouwers: 200.
Geel: Sten Vos (Stadskanaal). Jaimy Postma, Jorn van Aalsum (GVAV).
Man of the match: Jaimy Postma.
Citaat van de dag: Bas Veldman vond de volgende Cruijffiaanse uitspraak van assistent-trainer Jasper ter Horst wel goed genoeg als het citaat van de dag: ‘Als je de nul houdt, kun je nooit verliezen.’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Jaimy Pomstra, Ramon Nijdam, Jorn van Aalsum, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
Trainer Bas Veldman wisselt altijd in de 68e minuut en ook vandaag was dat het geval.
68. Jordy Paapst voor Patrick Venema.
79. Sem Folkerts en Niek Vreeman voor Ingmar Liezenga en Jaimy Pomstra
87. Serdan Bayrak voor Arco Bartelsman.

Andere uitslagen

ASVB – FC Lewenborg 8-1. Gruno – Nieuw Buinen 2-1. Helpman – Annen 4-1. Rolder Boys - Annen 4-1. Peize – WKE’16 afgelast. Valthermond was vrij.