Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20211024 – GVAV-Rapiditas won zondag heel gemakkelijk met 4-0 van Gruno en dat was een score die ook nog hoger uit had kunnen vallen.
Jordi Paapst, Patrick Venema en nogmaals Jordi Paapst zorgden voor een 3-0 ruststand. In de 66e minuut maakte Patrick Venema het kwartet aan treffers vol (4-0).

In de warming up raakte doelman Carsten Meijwaard geblesseerd en zagen we het debuut van Mauricio Plat in het doel bij GVAV. De 26-jarige doelman is na een carrière bij Wildervank, SJS, Blauw Wit’34 en Be Quick 1887 dit seizoen bij GVAV neergestreken. GVAV trad verder aan zonder Boyd Kooy en Tom Klooster die vorige week tegen Peize moesten worden vervangen met hamstringklachten.
Voor aanvang van de competitie won GVAV de bekerwedstrijd tegen Gruno met 3-1, mede dankzij een pikstart met twee goals binnen vier minuten. In die wedstrijd had GVAV nog niet de topvorm van de laatste weken. Zo’n 140 toeschouwers zagen een in de eerste helft een superieur GVAV dat vrijwel elk duel won en ook nu een snelle goal maakte. In de zevende minuut was het Jordi Paapst die een voorzet doeltreffend afrondde (1-0).
Je zou denken dat tegenstanders ondertussen rekening mee houden met het feit dat GVAV in de supersnelle en onvermoeibare Roald van Geffen een back heeft die de hele wedstrijd langs de linkerflank op en neer rent en heel aardige voorzetten aflevert. Bij Gruno was niet duidelijk of er afspraken over gemaakt maar ook nu kon Roald ongehinderd zijn gang gaan. Dat werd Gruno in de 19e minuut fataal toen Patrick Venema uit een van die voorzetten raak kopte (2-0).
Nog binnen de minuut was het ook 3-0 en ook nu was Jordi, die vandaag een prima tandem met Roald vormde, succesvol. Gruno kon hier maar weinig tegenover stellen. Bij een corner moest Mauricio Plat zijn enige redding van de hele wedstrijd verrichten toen hij bij de tweede paal de bal moest wegtikken om te voorkomen dat een van de Gruno-aanvallers de bal kon inkoppen. Aan de andere kant speelde Ingmar Liezenga een ongelukkige wedstrijd. In de 42e minuut kwam de bal bij toeval voor zijn voeten maar hij schoot tegen de snel uit zijn doel gekomen Erwin Verdenius op.
Na de rust liet GVAV de teugels wat vieren en werd het rommelig van beide kanten. Gruno deed twintig minuten lang een ultieme poging om nog wat terug te doen en liep tegen een dodelijke counter op. Patrick Venema werd vanaf de middenlijn gelanceerd en kapte in de 66e minuut in de zestien aangekomen drie tegenstanders uit alvorens te scoren (4-0).
Het verzet van Gruno was definitief gebroken en GVAV begon weer beter te voetballen. Ingmar Liezenga kreeg nog een drietal kansen, waarvan één grote, om de score verder op te voeren maar slaagde daar niet in. Aan de andere kant had Gruno in de 81e minuut nog één kans om de eer te redden, maar het schot vanaf de rand van de zestien spatte op de lat uiteen. In de rebound ging de bal nog wel in het doel maar dat overduidelijk vanuit buitenspelpositie.
GVAV gaat na vijf wedstrijden met 15 uit 5 aan kop met een doelsaldo van 14 voor 1 tegen. WKE’16, tot vandaag de enige andere ploeg zonder puntverlies, ging op eigen veld met 1-5 onderuit tegen ASVB. De stand bovenin is nu als volgt.