Rijksstraatweg 14
9752AD
HAREN GN
tel. 050-5268797

20220320 – De wedstrijd tussen Helpman en GVAV-Rapiditas eindigde zondag in een verdiende 0-3 overwinning voor de bezoekers. In de 13e minuut opende Ingmar Liezenga de score. In de 71e en de 76e minuut zorgden Serdan Bayrak en Yoni Even-zur voor de andere treffers.

De staf bij GVAV had vandaag een drastische gedaantewisseling ondergaan. Assistent-trainer Jasper ter Horst en teammanager Marcel de Vries waren positief getest. Hun plaatsen op de bank werden ingenomen door Patrick Venema (geblesseerd) en Ricardo Postema die in de wedstrijd tegen Nieuw Buinen een vinger uit de kom opgelopen had en na het gips nu voorlopig met twee blauwe bandjes om ringvinger en pink door het leven moet. In het elftal ontbrak ook Boyd Kooy als gevolg van een positieve coronatest.
De drie positivo’s moesten het thuis doen met het verslag op OOG Radio door Joey Keizer. Als hij het verslag doet, verliest GVAV nooit en bovendien heeft hij opvallend vaak doelpunten van GVAV live in de uitzending. Vandaag had hij er twee van de drie.
De laatste jaren heeft GVAV geen kind aan Helpman en afgaande op de eerste twintig minuten van de wedstrijd leek het zelfs geen baby te zijn. Het was powerplay van GVAV en Helpman kwam (tegen de straffe wind in) minutenlang niet over middellijn. In de 13e minuut kwam GVAV dan ook volkomen terecht op voorsprong. Een prachtige pass van Joël de Jong kwam bij de op links opgestoomde Roald van Geffen terecht die Ingmar Liezenga een niet te missen kans bood (0-1).
In de 21e minuut viel er dan toch ook een wapenfeit van Helpman te noteren. Na slordigheden bij GVAV kwam Tim Sanders behoorlijk vrij voor de GVAV-goal maar Carsten Meijwaard kon redden. GVAV bleef het beste van het spel houden en in de 38e minuut kon Joël de Jong na een passje van Jordy Paapst uithalen maar het moest met zijn linkerbeen (dat vond zijn moeder wel een excuus) en de bal ging over. In de 40e minuut kreeg Tim Sanders een vergelijkbare mogelijkheid als eerder maar ook nu vond hij Carsten Meijwaard op zijn weg. In de 42e minuut maakte Ingmar Liezenga zijn karakteristieke draai net buiten de zestien en deze keer pegelde hij de bal tegen de lat.
Na de rust was de wedstrijd twintig minuten lang in evenwicht. Uiteraard moeten trainers dat à la Erik Ten Hag positief verwoorden en volgens Helpman-trainer René Wollerich was het ‘we hadden ze bij de strot’. In de 70e minuut had overigens wel de gelijkmaker kunnen vallen. Geheel ongehinderd kon Kevin Hofman een schot op het doel afvuren maar de bal ging meters naast. Was het wel 1-1 geworden dan had het nog een andere wedstrijd kunnen worden, maar een minuutje later viel de 0-2.
Serdan Bayrak, kort daarvoor ingevallen, maakte het mooiste doelpunt van zijn leven. Als een tweede Manueke goochelde hij op de achterlijn een verdediger voorbij en uit een onmogelijke hoek schoot hij de bal ook zelf binnen. Het verzet van Helpman was hierna definitief gebroken. In de 76e minuut gaf Serdan de bal strak en laag voor en Yoni Even-zur kon de bal van dichtbij binnenlopen (0-3).
De score had nog wel verder op kunnen lopen maar hier bleef het bij. Na jaren zagen we weer eens scheidsrechter Stefan Aalders als leidsman. Hij was ooit op het veld gestopt om alleen nog op het hoogste niveau in de zaal te fluiten. Hij memoreerde voor de wedstrijd nog dat hij ons voor het laatst gefloten had in ‘het tijdperk Jacob Bosman’, jarenlang trainer van het eerste elftal van GVAV.
Jacob was trouwens in de tweede helft bij de wedstrijd aanwezig. Na afloop werden nog de nodige anekdotes opgehaald en Jacob onthulde dat het na een sabbatical van twee-en-half jaar wel weer begon te kriebelen.
Koploper Valthermond maakte vandaag geen fout tegen ASVB en Jacob wist nog te vertellen dat GVAV nog nooit van Valthermond gewonnen had. Dat moet dan maar gebeuren op 18 april als GVAV daar op bezoek gaat. Komende zondag ontvangt GVAV Stadskanaal waar in de uitwedstrijd redelijk gemakkelijk van gewonnen werd maar dat toch niet onderschat moet worden.

Helpman – GVAV-Rapiditas 0-3 (0-1)

Scoreverloop: 13. Ingmar Liezenga 0-1. 71. Serdan Bayrak 0-2. 76. Yoni Even-zur 0-3.
Scheidsrechter:
Stefan Aalders.
Toeschouwers: 100.
Geel:
geen.
Man of the match: Ramon Nijdam.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Roald van Geffen, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Tom Klooster, Joël de Jong, Dion Paapst, Leon Knol, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga.
Wissels:
59. Serdan Bayrak voor Ingmar Liezenga.
68. Jorn van Aalsum en Yoni Even-zur voor Tom Klooster en Jordi Paapst.
79. Lars Brouwer voor Roald van Geffen en Sem Folkerts voor Leon Knol.

Andere uitslagen

Ingehaald op 17-03-2022: ASVB – Annen 0-0.
Gespeeld op 22-03-2022: WKE’16 – Veendam 1894 5-0. Annen – Rolder Boys 1-1. Valthermond – ASVB 2-1. Peize – Stadskanaal 3-2. Gruno – Lewenborg afgelast (corona bij Lewenborg). Nieuw Buinen was vrij.