Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20220410 – In een zeer matige wedstrijd won GVAV-Rapiditas met 3-0 van Peize. In de extra tijd van de eerste helft kopte Daniël de Vries de 1-0 binnen. In de 89e minuut maakte Joël de Jong de 2-0. In de extra tijd kon Arco Bartelsman de 3-0 op zijn naam schrijven. Paasmaandag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek in Valthermond met als inzet de koppositie in de tweede klasse L.

In de uitwedstrijd in Peize was Peize aangetreden in een soort 1-7-2-1-formatie en duurde het heel lang voordat het enige doelpunt door GVAV gemaakt werd. Deze keer trad Peize aan in een 1-5-3-2-opstelling. Of dat ook met LvG-pressing gepaard ging, was onduidelijk. Na afloop daarom nog maar even bij Elte Hofman, de trainer van Peize, geïnformeerd of dat het geval was maar ook hij heeft geen idee wat LvG daarmee bedoelt.
Van pressing op GVAV was in het eerste kwartier zeker geen sprake want GVAV mocht wel zo’n acht hoekschoppen nemen die allemaal niets opleverden. Uit andere situaties kwam er wel gevaar. In de negende minuut kon Joël de Jong op het doel koppen en in de achttiende minuut Arco Bartelsman ook. Doelman Lennart Remkema bleek op die momenten maar ook in de hele wedstrijd als lijnkeeper evenwel een lastig te passeren station.
In de 37e minuut had de eerste goal moeten vallen. Nadat een speler van Peize de bal verkeerd terugspeelde, kon Ingmar Liezenga in zijn eentje op de keeper af maar ook nu bleef de keeper baas over de situatie. In minuut 45+1 was er nog het nodige gegrabbel na een schot van Arco Bartelsman. Na een voorzet uit een vrije schop was het in minuut 45+3 Daniël de Vries die de bal fraai binnenkopte (1-0).
Ook na de rust hield GVAV een overwicht op en liep het aantal corners op tot vijftien. Bij andere aanvallen kwam de bal enkele malen binnen de zestien voor de voeten van Jordi Paapst en Leon Knol maar die slaagden er beiden niet in daar iets succesvols mee te doen. Peize kreeg ook nog twee kansen. In de 63e minuut was Ivar Cats op links helemaal vrijgekomen maar hij gaf een belabberde voorzet af die anders door een andere aanvaller van Peize zo binnengeschoten had kunnen worden.
De andere mogelijkheid voor Peize kwam in de 75e minuut toen Rutger Kruizenga vanaf rechts een gevaarlijk schot op het doel afvuurde maar Carsten Meijwaard liet zien dat hij ook voor andere dingen dan terugspeelballen en vangballen in de goal staat.
Bij GVAV lukte het tot aan de 89e minuut maar steeds niet om de tweede goal te maken maar toen kon Joël de Jong van dichtbij vanaf rechts de bal ondanks in de weg staande verdedigers in het doel schieten (2-0). In de minuut 90+2 viel zelfs nog een derde treffer. Kort voor de doellijn van Peize was er eerst een kopbal van Arco Bartelsman, vervolgens een tikje van Boyd Kooy en nog weer een inzet van Arco. Deze laatste werd door de scheidsrechter gepromoveerd tot doelpunt en betekent dus dat Arco als maker genoteerd werd (3-0).
Dit is nu de stand aan kop.
GVAV 39 uit 16. Valthermond 38 uit 15. WKE’16 32 uit 16. Rolder Boys 31 uit 16.

GVAV-Rapiditas – Peize 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 45+3. Daniël de Vries 1-0. 89. Joël de Jong 2-0. 90+2. Arco Bartelsman 3-0.
Scheidsrechter: Peter van Veen.
Toeschouwers: 90.
Geel:
Joppe van Leeuwen (Peize).
Man of the match: Daniël de Vries.
Citaat van de dag: Dion Paapst. Toen de scheidsrechter zijn drukmetertje in de bal duwde, vroeg Dion aan hem: ‘Hoe warm is die bal?’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Lars Brouwer, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Tom Klooster, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Ricardo Postema, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Leon Knol.
Wissels:
63. Jorn van Aalsum voor Tom Klooster.
73. Roald van Geffen voor Lars Brouwer en Dion Paapst voor Jordi Paapst.
90. Boyd Kooy voor Ingmar Liezenga.

Andere uitslagen

Nieuw Buinen – Gruno 2-3. Veendam 1894 – Helpman 0-2. FC Lewenborg – Annen 1-4. 2-0. ASVB – WKE’16 2-4. Peize 4-1. Rolder Boys – Stadskanaal 6-0. Valthermond was vrij.