Kluiverboom 1 c
9732KZ
GRONINGEN
tel. 050-5425583

20211121 – Na de 2-6 tegen FC Lewenborg kon Ingmar Liezenga zich met 91 competitiegoals kronen tot topscorer aller tijden. Door deze ruime zege blijft GVAV-Rapiditas koploper in de tweede klasse L. Na tien minuten stond het al 0-3 door goals van Daniël de Vries, Jordi Paapst en Ingmar Liezenga, die halverwege de eerste helft ook de 0-4 voor zijn rekening nam. Via Mike Weidgraaf kwam FC Lewenborg kort daarna op 1-4. In de slotseconden verdween een schot van Roald van Geffen via keeper Luca Pietens in het doel (1-5). In de tweede helft was Frank Woldring verantwoordelijk voor de 2-5 en zorgde Yoni Even-zur zorgde voor de 2-6 eindstand. Volgende week komt Veendam 1894 naar Sportpark Kardinge.

Al in de tweede minuut kopte Daniël de Vries de binnen (0-1). In de zevende minuut was het ook een kopbal, deze keer van Jordi Paapst (0-2). De mooiste goal van de wedstrijd kwam in de tiende minuut op naam van Ingmar Liezenga, die de bal in de rechterbovenhoek krulde (0-3). In de 22e minuut had Roald van Geffen de keus tussen zelf kiezen of de bal afleggen. Hij koos voor het laatste maar Patrick Venema schoot naast. Dat laatste overkwam hem ook in de 25e minuut. In de 28e minuut kon Ingmar Liezenga de bal op simpele wijze binnentikken (0-4).
Bestuurslid scheidsrechterzaken Bryan Huizinga kreeg al visioenen van een zege met dubbele cijfers maar zo’n zege kon uw verslaggever niet meer in zijn archief terugvinden. In de 31e minuut viel een goal die nu al de merkwaardigste goal van het seizoen genoemd kan worden. Mike Weidgraaf schoot vanaf links vanaf een flinke afstand op de goal en iedereen keek toe wat er gebeurde en verroerde geen vin. Op het eerste gezicht leek de bal in het zijnet gegaan maar hij lag toch echt in het doel (1-4).
In de 33e minuut leek Ingmar Liezenga nog een derde goal te maken maar keeper Luca Pietens voorkwam erger voor FC Lewenborg. Een schot van de zoals gebruikelijk op de brommer opgekomen Roald van Geffen werd door hem in de 45e minuut in eigen doel gewerkt (1-5). Met een opspelende hamstring werd Ingmar Liezenga in de rust vervangen door Serdan Bayrak. Met zijn twee goals is Ingmar op 91 competitiedoelpunten gekomen en daarmee lost hij Patrick Hoving, die op 89 was blijven staan, af als topscorer aller tijden van GVAV. Ingmar wordt over enkele weken 26 dus er zit nog wel het nodige in het vat.
Onmiddellijk na de rust leek de zesde goal al te vallen maar Patrick Venema schoot de bal tegen de kruising en niet erin. Ook in de 49e minuut lukte het hem niet om in deze wedstrijd een doelpunt te maken. In de 61e minuut was er kopduel tussen Roald van Geffen en Luca Pietens die buiten zijn strafschopgebied gekomen was. De keeper was de winnaar maar Jordi Paapst schoot de bal uit rebound naast.
Kort hierna viel de bal uit een voorzet voor de voeten van Frank Woldring die niet kon missen en dat ook niet deed (2-5). Ondanks de nog steeds grote achterstand zette FC Lewenborg GVAV toch een tijdje onder druk om een wonder te bewerkstelligen. Tot meer dan een schot langs de verkeerde kant van de paal dat er anders wel ingegaan zou zijn, kwam het echter niet.
In de slotminuten waren er ook weer mogelijkheden voor GVAV. Yoni Even-zur verprutste een goede mogelijkheid in de 84e minuut maar bij de resulterende hoekschop stond hij op de juiste plek om de bal na de kopbal van Daniël de Vries van dichtbij binnen te tikken (2-6). Na een mooie combinatie tussen Yoni en Serdan Bayrak voorkwam Luca Pietens in de 89e minuut met een mooie redding nog een zevende goal.
De stand aan kop is nu als volgt: GVAV 19 uit 7. Valthermond 17 uit 7. WKE’16 16 uit 7. ASVB 14 uit 7.

FC Lewenborg – GVAV-Rapiditas 1-5 (2-6)

Scoreverloop: 2. Daniël de Vries 0-1. 7. Jordi Paapst 0-2. 10 en 28. Ingmar Liezenga 0-3 en 0-4. 31. Mike Weidgraaf 1-4. 45. Luca Pietens (e.d.) 1-5. 62. Frank Woldring 2-5. 85. Yoni Even-zur 2-6.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Leon Knol, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
46. Serdan Bayrak voor Ingmar Liezenga.
73. Arco Bartelsman voor Jordi Paapst en Yoni Even-zur voor Leon Knol.
87. Tom Klooster voor Jorn van Aalsum en Boyd Kooy voor Patrick Venema.

Andere uitslagen

Nieuw Buinen – Helpman 2-6. Veendam – Peize 0-0. ASVB – Valthermond 0-3. Gruno – Stadskanaal 3-1. Rolder Boys – WKE’16 1-2.