Rijksstraatweg 14
9752AD
HAREN GN
tel. 050-5268797

Op een fraaie zondag stond er een mooie wedstrijd op de kalender. Tegen nummer 2 uit deze competitie en in de eerste wedstrijd versloeg GVAV Helpman in de laatste minuten. We waren er klaar voor en dat gold ook voor Helpman. Al snel werd duidelijk dat de defensie aan beide kanten goed op slot zat en dat het middenveld een belangrijke rol speelde. Helpman is een zeer bewegelijke tegenstander en daar hadden wij veel moeite mee. We konden weinig aanvallende kracht brengen door hun spel en alle aandacht die er nodig was voor het middenveld. Een sporadische counter en een kans leverde dat op maar geen doelpunt. Aan de andere kant ook weinig kansen voor Helpman. Toch viel de 1-0 na een minuut of twintig. De spits van Helpman kreeg de bal gelukkig mee in het centrum van de goal en naar links lopen en tegendraads scoren was het gevolg. Een tegenvaller maar we lieten ons niet ontmoedigen en hielden goed stand. Maar gevaarlijk worden was er nog niet bij. Ben de Winter en Lesley vielen helaas nog uit met een blessure. Gelukkig hadden we nog een blik reserves die na de rust aantraden.
In de tweede helft al weer snel Helpman dat de overhand had maar nogmaals, ze kregen weinig kansen. Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maakten ze 2-0. Hier ging keeper Ben niet helemaal vrij uit. De bal leek houdbaar. Jammer maar we verzaakten niet. Eddy zorgde ervoor de rust bleef en we weer meer controle kregen over de wedstrijd. Dat lukt en met Lorenzo op het middelveld in de opbouw kwamen we meer aan aanvallen toe. Dat leidde tot een corner 15 minuten voor tijd. Een lange corner en een fraaie kopbal van John Jansen bij de 2de paal die keihard insloeg. Dit gaf de burger moed  en Helpman werd bang. Ze gingen meer leunen op de verdediging en GVAV kreeg de smaak van de aanval te pakken. Vervolgens speelde het spel zich grotendeels af op de helft van de tegenstander. Met overleg en passie werd gezocht naar de gelijkmaker maar het geluk zat ons niet mee. Slechts kleine halve kansjes, meer zat er niet in. Zo werd er na maanden helaas weer een keer verloren.
Compliment aan het hele elftal dat als een collectief speelde en het daardoor Helpman erg moeilijk maakte. Helpman was niet voor niets opgelucht en blij met deze overwinning.