9751HD
HAREN GN
tel. 050-5349477

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-3

Af en toe hebben ook de oudere junioren het 'genoegen' om nog eens voor dag en dauw op te mogen om op een onmogelijk vroeg tijdstip een balletje te mogen trappen: een voorrecht dat normaal vooral de jongere voetballertjes ten deel valt. Vandaag is voor uw jo17-3 zo'n dag: het is kil en nog donker als we verzamelen voor de uitwedstrijd bij en tegen Gorecht. WIj boffen maar...
De tegenstander van vandaag is net als onze helden een laagvlieger in de competitie en omdat we er allemaal van overtuigd zijn dat de stand geen recht doet aan het voetbal dat we kunnen laten zien reizen we af met het gevoel dat er vandaag  punten gehaald moeten kunnen worden. Een oude voetbalwijsheid zegt echter: 'onderschatting is je ergste tegenstander' en zo ontvouwt de wedstrijd zich uiteindelijk ook. GVAV is verreweg het meest aan de bal, is vaak slordig maar creeert toch meerdere goede kansen en verzilvert er uiteindelijk maar één (en dat was niet eens een echte kans,  kwam min of meer uit de lucht vallen) De zwart-witte tegenstander werkt zich een slag in de rondte, en verzilvert alle 4x dat ze dreigend voor ons doel verschijnen: eindstand 4-1.

Die uitslag lijkt om 09:00 als de bal op sportpark de Koepel voor het eerst gaat rollen bepaald niet in zicht.  Al na 2 minuten duikt spits Kevin alleen voor de Harener doelman op, maar hij krijgt de bal niet langs de fel rood geklede goalie. Ook daarna zijn een tijd lang de betere kansen voor ons blauw-wit-rood, maar wel valt op dat het spel zich meer en meer op onze helft afspeelt. Zonder dat daar heel veel dreiging van uit gaat, overigens: bij doelman Pim blijft het redelijk rustig. Als de thuisploeg na een kwartier handig gebruik maakt van een misverstandje in onze verdediging (0-1) lijkt er nog steeds niet zo veel aan de hand: 'jammer, maar maken we wel goed' is het gevoel aan de kant bij de GVAV'ers en dat klopt: met een prachtig schot van zeker 25 meter trekt gastspeler Sofyan de score weer gelijk en kunnen we 'opnieuw' beginnen. Dat komt ondanks nog een paar goede mogelijkheden (Chevan, nog eens Kevin) niet van de grond, zodat we na 40 minuten met 1-1 de kleedkamers opzoeken.

Als de heren na de ranja terugkeren naar het kunstgrasveld zijn de rollen omgedraaid: Gorecht zoekt (en vindt) de aanval en dat betaalt zich al snel uit. Een overtuigend uitgevoerd toneelstukje na wat onhandig verdedigend ingrijpen levert de thuisploeg een penalty op (2-1) en vlak daarna wordt een corner fraai snoeihard ingekopt (3-1). Aan de kant van GVAV zakt de moed en grijpen te veel spelers terug op de methode die ook in de eerste helft al weinig effectief had gebleken te zijn: veel lopen met de bal en/of de lange haal naar voren. Hoewel er nog steeds kansen en kansjes zijn om iets terug te doen is het alleen de thuisploeg die nog eens scoort: eindstand een gezien de 2e helft terechte, maar toch enigszins geflatteerde 4-1.

Natuurlijk was er ook vandaag weer een uitpuilende ziekenboeg (Yassin, Semih, Ids, Di Feng, Jorn en Parsa) en het zou zeker geholpen hebben als die mannen er wel bij waren. De combinatie van het niveau dat de wel aanwezigen vanochtend lieten zien en het feit dat er alleen nog wedstrijden tegen de huidige nummers 2, 3 en 9 in het verschiet liggen, maakt dat het verschil wel heel snel gemaakt moet gaan worden om nog van de laatste plekken af te komen.  Een lastige klus, maar dankzij talloze gelijkspelen van de andere ploegen niet onmogelijk: zet 'm op mannen!