9723ER
GRONINGEN
tel. 050-5414214

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-3

Deze zaterdag de 13de ('what's in a name?') is door de KNVB gereserveerd voor inhaal- en bekerwedstrijden. Uw jo17-3 is al lang uitgeschakeld in het bekertoernooi, maar heeft nog wel een inhaalwedstrijd op het programma: Engelbert, de tegenstander van vandaag, kon eerder in de competitie niet voldoende spelers op de been krijgen en daarom is deze ontmoeting vandaag. We zijn halverwege de competitie en helaas ook op de helft van de selectie waar we het seizoen mee begonnen: met 10 spelers die om verschillende redenen (blessures, ziekte, andere verplichtingen e.d.) vandaag niet op het veld te bewonderen zijn is de lijst van afwezigen langer dan die van de mannen die het blauw-wit-rood wel komen verdedigen. Een dieptepunt en we hopen natuurlijk dat iedereen zo snel mogelijk weer opknapt en aansluit: we hebben jullie gemist!

Grote pluim en veel dank dus voor de heren die er wel zijn. Pim, Wessel, debutant Chevan, Emin, Di Feng, Teije, Kevin, Parsa, Lars (niet fit, 10 minuten gespeeld) en toeschouwers-voor-hopenlijk-één-keer Joost en Jesper kunnen gelukkig op versterking uit de jo17-4 rekenen. Rick, Junmar, Jesper en Sofyan maken er met veel inzet toch een echte wedstrijd van: de strijd om een plekje in de subtop van deze competitie was tot de laatste minuut spannend, maar eindigt in een (op basis van het spelbeeld over de gehele wedstrijd wel verdiende) 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

Over de wedstrijd zelf kunnen we (redelijk, ga er natuurlijk wel wat over vertellen....) kort zijn. Veel, heel veel balverlies aan beide kanten maakte het voor de toeschouwers 1 van de mindere van dit seizoen. Ons plan om af en toe het drukke middenveld over te slaan lukte op zich af en toe wel, maar gebrekkig aansluiten, haast en een prima Engelberter keeper zorgen er voor dat er de hele eerste helft eigenlijk geen dreiging van onze zeldzame pogingen uit ging. Van de groen-witte thuisploeg gaat iets meer dreiging uit, maar ook zij kan de eerste 40 minuten niet echt een vuist maken,  zodat de ruststand gelijk het begin van de wedstrijd 0-0 is.

In de tweede helft komen onze helden iets meer in de wedstrijd, mede geholpen door de op de scheidsrechter gerichte (verbale) onrust die aan de andere kant van het veld aan het ontstaan is. Verzilveren kunnen we die echter niet en vlak nadat doelman Pim op dezelfde spectaculaire wijze waarop zijn collega Joost de laatste weken patent lijkt te hebben voor ons de hoop nog even levend houdt moeten we pakweg een kwartier voor het einde toch het hoofd buigen: een na slordig balverlies op het middenveld netjes uitgevoerde counter zet de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. GVAV geeft nog een keer flink 'gas' voor een slotoffensief, maar het mag niet baten: eindstand 1-0.