9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Het was niet de wedstrijd van de verdedigers, deze eerste zaterdag van oktober op veld 7 van onze thuisbasis Kardinge. In 2x 40 minuten (bijna) gelijk verdeeld over beide kanten maar liefst 17 doelpunten lijkt te wijzen op een bijzonder 'open' wedstrijd en dat was het: het regende de gehele wedstrijd kansen en daarmee was vooral het publiek de grote winnaar. En bezoekers GRC natuurlijk, die met een beslissende goal in de laatste minuut op het allerlaatste moment toch nog de volle winst naar zich toe trekken.

Twee debutanten bij uw jo17-3 vandaag: na al enkele weken te hebben meegetraind sluit Thomas vandaag aan bij de wedstrijdselectie en ook langs de lijn zien we een nieuw (maar ook weer wel bekend) gezicht: de coaching is vandaag in handen van Turgay. Beiden beleven een ware vuurdoop! Afwezigen zijn er ook: Semih (krijgt binnenkort meer duidelijkheid over zijn langlopende knieblessure, sterkte!) en Yassin zijn geblesseerd en Chevan is er wel (als toeschouwer), maar is nog niet speelgerechtigd.

Als de bal iets na half drie voor het eerst aan het rollen komt lijkt er precies 4 minuten niet al te veel aan de hand. Het vertrouwde beeld van een opbouwend en soort van aanvallend GVAV rolt zich op een bewolkt, maar droog Kardinge uit en de toekijkende trouwe fans hopen dat we vandaag wat gemakkelijker tot scoren komen dan de afgelopen weken: dat zou een opsteker zijn ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. In minuut 5 loopt het echter allemaal verschrikkelijk mis: de eerste de beste keer dat bezoekers GRC op de helft van onze helden komt mogen ze dat dankzij een misverstandje in de verdediging gelijk met een doelpunt bekronen en de daarop volgende spelhervatting vanaf de middenstip eindigt tot 2x toe ook achter onze keeper: 6 minuten gespeeld en 0-3 achter..... De wit-rode bezoekers voelen een monsterzege aankomen en zetten nog eens extra aan, aan de blauw-wit-rode kant hangen de kopjes een beetje en en vreest men voor wat komen gaat. Toch houden onze mannen stand en na een poosje kunnen we een beetje tegen de dan heersende veldverhoudingen in zelfs wat terug doen: aanvoerder Mats opent voor de thuisploeg de score na een fraai uitgespeelde aanval (1-3) en bijna gelijk daarna zorgt Di Feng met een kunstig achter het standbeen schot voor de aansluiting (2-3). De spanning komt een beetje terug in de wedstrijd, maar doelpunten vallen er alleen nog maar aan de voor ons ongunstige kant zodat bij rust het verschil weer opgelopen is tot 3 doelpunten: 2-5, crisisberaard en ranja.

Dat lijkt te hebben geholpen, want het tweede bedrijf van deze wedstrijd gaat voor het overgrote deel naar de thuisploeg. Welliswaar opent GRC ook nu weer de score (2-6), maar daarna zetten onze voorhoede spelers Di Feng, Emin (geen doelpunten, maar wat een wedstrijd!) en Kevin (hattrick +1!) een offensief in dat 8 minuten voor tijd zelfs tot een voorsprong leidt: nog 8 minuten te spelen en 8-7 voor! Waar we voorgaande wedstrijden nog wel eens moeite hadden om aanvallen af te ronden lukt er nu van alles: op zichzelf al enorme winst, maar nu zaken er zo voor staan willen we de punten natuurlijk ook graag.... Dat blijkt de 'doodsteek': een te gretig (en nerveus misschien?) GVAV loopt in de laatste minuten van deze knotsgekke 2e helft nog 2x in dezelfde val die ook in de eerste helft te vaak werd bezocht en moet uiteindelijk de toch nog zwaar bevochten punten aan bezoekers GRC laten: einduitslag in deze vermakelijke strijd 8-9.