9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Na twee weken (gedwongen) rust mogen de heren van de uw 17-3 vandaag eindelijk weer eens de wei in. Enigszins gemankeerd helaas, want met maar liefst 6 afwezigen hebben we nog precies 11 man over om vandaag op veld 8 onder een prettig najaars zonnetje de strijd aan te gaan met bezoekers Actief uit Eelde. Gelukkig komen er wel hulptroepen: gedurende de wedstrijd 'groeit' de selectie door het aanschuiven van Fadhl, Colin, Brandon en Dorian (hartelijk dank, heren!) en kan coach Janniko in ieder geval de 2e helft beschikken over een prettig aantal wissels.

De rood-wit gestreepte tegenstander kende net als onze mannen een matige seizoensstart en staat voorafgaande aan deze wedstrijd met 1 gelijkspel precies 1 punt op GVAV (2 verliespartijen, 0 punten) voor. Te vroeg in de competitie om van een degradatieduel te spreken, maar dat beide partijen er op gebrand zullen zijn om eens wat punten te scoren is duidelijk en was zeker in de eerste helft ook wel in het spelbeeld te herkennen. Met een eerste helft waarin de bezoekers een behoorlijk veldoverwicht hebben maar niet tot scoren komen (en GVAV tegen de verhouding in wel) en een tweede deel waarin onze blauw-witten de regie grotendeels overnemen blijven de punten op Kardinge: na 2x 40 minuten spanning is de einduitslag 2-0.

Dat resultaat was grote delen van de eerste helft eigenlijk niet te verwachten. Actief neemt het initiatief, weet een licht fysiek voordeel (grote jongens...) met snel en verzorgd combinatiespel optimaal uit te buiten en legt gelijk vanaf het begin al veel druk op onze verdiging en doelman. De wedstrijd speelt zich grotendeels op onze helft af en het is alleen te danken aan het niet al te scherpe vizier van de voorhoede van de Eeldenaren, gedegen doelmannen-werk van keeper Joost en het houtwerk (lat) dat de brilstand (0-0) bijna tot aan het rustsignaal blijft staan. Bijna, want op slag van rust betaalt het harde werk dat de blauw-witte mannen wel degelijk verrichten om te pogen het tij te keren zich wat onverwacht uit: de doelman van de bezoekers laat een op het oog houdbaar schot van Kevin door zijn vingers glippen en werkt zo op ongelukkige wijze mee aan de voor onze mannen fortuinlijke ruststand: tegen de stroom op keihard gewerkt, bijna geen kansen gehad, maar wel 1-0 voor.

'Mokerslag', 'dreun' of iets genuanceerder: een 'psychologisch voordeel' wordt zo'n treffer vlak voor rust wel genoemd en vandaag was dat zeker het geval. Als beide teams terug komen uit de kleedkamers is de wedstrijd definitief gekanteld: het is nu GVAV dat de regie neemt en dat betaalt zich al snel uit met een werkelijk prachtige goal van Di Feng (2-0). Onder de spelers van Actief begint wat onrust te onstaan: ze ogen wat vermoeid(er),  mopperen veel(vooral op elkaar: het was een sportieve wedstrijd!), leveren in op positiespel en nauwkeurigheid en proberen eigenlijk alleen nog maar met lange ballen terug in de wedstrijd te komen. Geen probleem voor onze helden: met hoofdrollen voor Di Feng en Max die zowel verdedigend als aanvallend het middenveld geheel overnemen deze 2e helft en een hard werkende defensie die onder aanvoering van Wessel en Ids alles vrijwel direct weer richting het doel van de bezoekers kunnen sturen spelen we nu de wedstrijd grotendeels op de voor ons juiste helft. Daar lopen twee keepers (Brandon en Dorian) als gelegenheids voorhoede, maar die kunnen hun gastoptreden helaas niet met een doelpunt bekronen: einduitslag 2-0.

Een zwaar bevochten zege, en niet alleen op de bezoekers uit Eelde. Waar uw jo17-3 de voorgaande wedstrijden nog wel eens moeite had om de hele wedstrijd de juiste energie in het spel te stoppen, met als gevolg dat posities niet meer werden gehouden en de tegenstander ruimte kreeg om te voetballen,  zagen we als enthousiaste toeschouwers vandaag juist het tegenovergestelde. Door 40 minuten lang door keihard werken (en toegegeven: met wat geluk) in de wedstrijd blijven en die in het tweede bedrijf met dezelfde energie naar je hand zetten wint vooral het team als geheel: hopelijk zien we de komende tijd meer van dit soort wedstrijden van onze helden!