GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

De middag voor de avond dat we met zijn allen te horen kregen dat Nederland wederom een tijdje op slot gaat mogen onze helden nog een laatste keer de (kunstgras-) wei in: slotstuk voor de najaarscompetitie en ook het kalenderjaar is een ontmoeting met de leeftijdsgenoten van SGV uit Schildwolde.
De tegenstander van vandaag heeft het qua punten een stuk beter gedaan dan onze mannen: aan het begin van deze wedstrijd hebben ze nog volop zicht op een verdienstelijke 3e plek. Dat hebben ze echter vooral voor elkaar gekregen door in wedstrijden die wij wat onnodig verloren wel punten te pakken: op voorhand lijkt het de technische staf van uw jo17-3 dat het verschil tussen beide ploegen wel eens niet zo groot zou kunnen zijn als de stand in de ranglijsten doet vermoeden. Een interessante wedstrijd dus, met waarschijnlijk wel kansen op wat (broodnodige) punten.
Zo blijkt het ook te gaan. GVAV slaat snel toe en staat bijna de hele 1e helft met 2-0 voor, de bezoekers herpakken zich het tweede bedrijf en slepen er na 2x 40 minuten een puntje uit: eindstand 2-2.

Zoals gezegd schieten onze mannen deze laatste speeldag uit de startblokken. Een ongelukkige handsbal op een nog ongelukkigere plek (binnen de zestienmeter) doet de bal al na twee minuten spelen op de penaltystip belanden: eitje voor Kevin die kalm en onhoudbaar inschiet (1-0). Niet heel veel later benut gastspeler Collin de ruimte die hem wordt gegeven en herhaald met een vlammend afstandschot het kunststukje dat hij vorige week ook al eens liet zien: 6 minuten gespeeld en 2-0. Het heeft er alle schijn van dat de teller hier niet gaat stoppen, de bezoekers komen behalve als sta-in-de-weg niet echt in de wedstrijd, maar het spelbeeld verandert langzaam en steeds vaker en langer blijft de wedstrijd op of rond de middellijn steken. Kansen zijn er beide kanten nauwelijks meer, maar de groen-oranje-witte bezoekers komen wel steeds beter in hun spel en dringen onze mannen steeds een beetje verder terug op eigen helft. GVAV lijkt daar niet echt op te kunnen antwoorden, bereikt de voorste linie nog maar sporadisch en verzandt een beetje in een speltype dat we deze eerste seizoenshelft helaas wat te vaak hebben gezien: veel inzet, maar voorspelbare (of te moelijke) passes en/of individuele acties die allen tot te veel balverlies leiden om echt een vuist te kunnen maken.  De tegenstander is echter ook niet bij machte om in balbezit heel veel te creeren en zo komen we tot een 2-0 ruststand.

De tweede helft laat helaas hetzelfde herkenbare beeld zien: gewaarschuwd als de heren zijn voor hernieuwde kracht bij de tegenstander die met hoge druk probeert onze helden tot een fout(je) te verleiden loopt GVAV collectief achteruit. Er wordt met veel inzet gestreden, maar we zijn niet in staat onder de druk uit te komen en spelen opeens bijna alleen nog maar op eigen helft. Het wachten is op de eerste tegentreffer en die komt er ook vrij snel, gevolgd door een aantal hachelijke situaties voor ons doel en na een paar minuten ook de gelijkmaker (2-2).
Zo links en rechts vallen inmiddels bij de Schildwoldsters (die al drie weken niet meer hebben kunnen trainen) de eerste kramp gevallen en ze kunnen de druk dan ook niet meer de hele tijd volhouden. Dat geeft ruimte om te voetballen en het laatste gedeelte van de wedstrijd is GVAV dan ook de bovenliggende partij. Het duurt echter tot 3 minuten voor het einde dat we dat ook lijken te verzilveren: Ryvano wint het duel met zijn directe tegenstander, haalt de achterlijn en geeft vanaf de rand 16-meter prachtig voor op Di Feng die het leer kunstig over de keeper in het doel werkt. 3-2 en buit binnen zou je denken, maar de meegereisde grensrechter heeft ergens buitenspel geconstanteerd (daar hadden we op de GVAV bank wel een misschien-niet-helemaal-objectieve mening over....) zodat uiteindelijk de punten worden gedeeld; eindstand 2-2.

Een beetje een wedstrijd zoals de hele competitie is verlopen: had duidelijk meer in gezeten voor onze mannen. Langdurige blessures, veel, veel gastspelers (hartstikke bedankt mannen!) en (recentelijk) het onderbroken trainingsritme maken allemaal samen dat we tot nu toe nog niet een hele wedstrijd kunnen spelen op het niveau dat het team wel zou moeten kunnen halen. Is de afgelopen zaterdagen soms wel jammer geweest, maar geeft ook mogelijkheden tot groei en hoop voor wat nog komen gaat (wanneer dat komen gaat...). Positief voor nu is in ieder geval dat in de laatste 2 wedstrijden 4 punten zijn gehaald: een resultaat dat de heren aan het seizoen te vaak op wondelijke wijze ontglipte. Daar gaan we op bouwen!

Namens heel jo17-3: prettige feestdagen, dank voor jullie aandacht en tot 2022!