Kluiverboom 1 c
9732KZ
GRONINGEN
tel. 050-5425583

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de buren van FC Lewenborg op het programma. 3 week geleden speelde ze beiden nog tegen elkaar bij Gvav en trok Gvav in een spannende wedstrijd met 5-3 aan het langste eind.

Dan de wedstrijd van vandaag , het werd een waar voetbalgevecht waar Lewenborg terecht aan het langste eind trok en met 6-4 de winst kaapte van de moe gestreden jongens van Gvav. De complimenten aan Lewenborg die zonder wissels door buffel de tot aan het eind.

De eerste 12 minuten was veelal Gvav gevaarlijk, met goed hoog druk zetten wist Gvav de bal vaak af te pakken. Hierdoor kreeg Alessio 2 , en 1 Iker 2 opgelechte kansen. Maar helaas waren ze te onrustig in de afwerking. Samuel zijn vrije bal vloog ook net over, vlak voor het einde van de eerste 12 minuten lag de bal ineens achter Jawad die voor de rest een goede eerste helft keepte. Teleurgesteld dropen de spelers naar de trainer, hard gewerkt maar 1-0 achter. De 2e helft van de eerste helft , golfde de wedstrijd heen en weer, Jawad plukte wat ballen eruit, en kon Adrian en Alessio vaak aan het werk zetten. Het was dan ook Alessio die met een goed schot de 1-1 maakte. Vlak daarna lag de weer bij Gvav in het net , door een mooie vrije trap van Lewenborg 2-1. Gvav klapte met vlagen er hard in , soms net over de grens, waardoor het onnodige vrije trappen weggaf.  De beiden ploegen gingen met een 2-1 voorsprong voor Lewenborg rusten.

De jongens van Gvav waren iets wat geïrriteerd over het verloop van de wedstrijd. En zaten tot ongenoegen van de trainers op elkaar te mopperen. Positief elkaar benaderen en helpen werd er in de kleedkamer gezegd en energie blijven leveren. Samuel en Iker vervingen de goed keepende Jawad de 2e helft.

Gvav schoot uit de startblokken de 2e helft. Adrian mocht met een mooi schot zijn eerste goal te maken, die hij zeker verdiende. Hier aan vooraf ging een mooie combinatie tussen Jawad en Adrian. Daarna volgde er een mindere fase van Gvav, er werden geen mannetjes gedekt meer , en Lewenborg kon zo uitlopen naar 5-2, ze maakte dankbaar gebruik van de ruimte die ze kregen van Gvav.  Gvav rechtte nog een keer de rug , en bleef strijden voor een goed resultaat. Het was Jawad die twee keer mocht scoren door twee mooie schoten op goal 5-4. De laatste minuten werd een voetbalgevecht , waar de jongens van Lewenborg aan het langste eind trokken. Uit een counter scoorde ze de 6-4 , waar de bal misschien wel bij Lewenborg erin had moeten liggen op het einde. Maar dit keer viel het stuivertje naar Lewenborg zijn kant.  Ook dit hoort bij het spelletje, maar de teleurstelling was desalniettemin groot bij de jongens van Gvav 10-2.

De jongens mogen trots zijn op hun inzet en beleving. Alleen mag er wel iets minder op elkaar gezeurd worden, een les voor de volgende trainingen en wedstrijden.
Het was een spannende en leuke wedstrijd voor de toeschouwers. Er werd hard gewerkt door beide ploegen, en met vlagen goed overgespeeld , en met mooie goals voor beide ploegen.