3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 10

9902KZ
APPINGEDAM
tel. 0596-626700

Opstelling GVAV-Rapiditas JO19-4

In tegenstelling tot bij de plaatstelijke FC gaat voetbal voor onze mannen niet over altijd en overal maximaal presteren: uw jo19-4 is een gezellige groep waarin sfeer, onderlinge kameraadschap en gewoon 'samen wat doen' minstens zo belangrijk zijn. Vandaag liggen de kaarten echter wat anders:  doordat er de afgelopen weken heel behoorlijke prestaties neer zijn gezet (eveneens in tegenstelling tot de plaatselijke FC...) is GVAV één van de twee kandidaten om bij het sluiten van de poulefase van de '3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker 10' (da's een hele mond vol, kort: 'de beker') uiteindelijk de koppositie te veroveren en door te mogen naar de Knock-Out fase van dit toernooi. Dat willen de mannen natuurlijk wel, maar dan moeten we vandaag flink aan de bak...

Bij aankomst op het Burgemeester Welleman sportpark te Appingedam blijkt al snel dat de lat om dat te bereiken hoog ligt: enig overgebleven concurrent voor die fel begeerde bovenste plek op de ranglijst (onze parkgenoten van Oosterparkers) hebben een klinkende overwinning genoteerd en noodzaken onze helden daardoor om met een overwinning met minimaal 4 doelpunten verschil van het veld te stappen. 4-0 of meer, dus: dat is de missie!

Nadat de bal om kwart voor drie onder een voorzichtig najaarszonnetje voor het eerst over het heuse grasveld aan het rollen is gebracht wordt al snel duidelijk dat DVC niet persé hoeft te winnen: aanvallend moet het werk gedaan worden door 2 op zich getalenteerde, maar grotendeels geisoleerde spitsen die solo niet voldoende kunnen brengen om het onze verdediging erg lastig te maken. De rest van de thuisploeg beperkt zich het grootste gedeelte van de wedstrijd tot posities op eigen helft, waarschijnlijk om op die manier tegendoelpunten te voorkomen.  Dat lijkt een tijdje ook echt te werken: ondanks dat GVAV aanval na aanval opzet en onze doelman Joost zijn rentree (na een langdurige blessure) met een bijzonder rustige 1e helft kan vieren duurt het toch ruim een kwartier voordat de nul van het scorebord verdwijnt: na een prima vooractie en passende voorzet van Mats kan Marvin rustig intikken. GVAV neemt daarna uiteraard geen gas terug ('we moeten er nog 3'), maar aan de score verandert niks: tot meer dan wat schoten die de uitstekende Damster keeper niet echt testen en 3x het aluminium (2x paal en 1x lat) leiden de series van individuele acties van onze blauw-wit-roden niet. Stand bij rust: 0-1.

Aan het begin van de  tweede helft slaat het weer om. Donkere wolken pakken zich samen boven het veld en al spoedig komt de daarbij horende regen met bakken naar beneden. Een voorbode voor slecht nieuws voor onze helden? Nee hoor: al na 2 minuten zijn we op helft van het gestelde doel (0-2) en ondanks dat die goal wordt gevolgd door een wat rommelige en defensief onrustige periode van GVAV kant krijgen we langs de lijn langzaam aan het gevoel dat het wel echt moet kunnen, die vier doelpunten... Spannend en dat zien ook op het veld bij de spelers terug: de thuisploeg krijgt steeds meer ruimte om ook eens een aanval op te zetten, maar slaagt er niet in ook daadwerkelijk te scoren. Dat lukt GVAV wel: normaal gesproken laatste man Jesper heeft van coach Daily een 'briefje-voor-Virgil' gehad en breekt als gelegenheidsspits de verdediging van de thuisploeg meerdere keren open. Resultaat: nog eens 2 doelpunten en als eindstand precies de benodigde 0-4. GVAV is kampioen van deze poulefase; het bleef nog lang onrustig in kleedkamer 4 in Appingedam....