GVAV-Rapiditas geeft tegen SVBO overwinning uit handen

Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20230122 – GVAV-Rapiditas leek lang een probleemloze zege te boeken op SVBO. Na doelpunten van Ingmar Liezenga in de eerste helft en Patrick Venema en Ingmar Liezenga in de tweede helft stond het na 75 minuten 3-0. Niek Vreeman kopte de bal twee minuten later in eigen doel en in de 85e minuut maakte Dylan Wessels de 3-2. In de 89e minuut kon keeper Lennon Ebeltjes namens SVBO de gelijkmaker binnenkoppen (3-3).
Komende zondag gaat GVAV op bezoek bij koploper TVC’28 in Tubbergen. De reis gaat deze keer met een grote bus waarin misschien nog enkele plaatsen over zijn voor supporters.

Bij een onaangename temperatuur en een vervelend windje waren er toch zo’n 70 mensen die deze wedstrijd buiten stonden te bekijken. GVAV begon sterk en zette SVBO direct onder druk. In de zevende minuut gaf Patrick Venema de assist op Ingmar Liezenga (1-0). Daarna werd de wedstrijd wat gelijkwaardiger zonder uitgespeelde kansen voor beide teams. GVAV was wel wat dreigender en was wat vaker voor het doel van SVBO te vinden dan andersom.
Ook in de tweede helft ging GVAV voortvarend van start en uit een corner wist Patrick Venema in de 55e minuut de 2-0 binnen te tikken. In de 74e minuut had Patrick nog een grote kans op een assist van Ingmar Liezenga maar hij schoot de bal over. De 3-0 kwam er kort daarna wel. Rechtsback Tom Klooster was bij de achterlijn het strafschopgebied binnengekomen en werd op onreglementaire wijze gestuit. Ingmar Liezenga schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen (3-0).
Wie dacht dat de wedstrijd nu wel gespeeld was, kwam echter bedrogen uit. In de 77e minuut maakte verdediger Niek Vreeman een prachtig doelpunt met het hoofd maar helaas wel in het verkeerde doel (3-1). Dit was precies de opsteker die SVBO nodig had. In de 85e minuut ging een zondagsschot van Dylan Wessels buiten bereik van Anthony Pomstra in de rechterbovenhoek (3-2).
SVBO deed er nog een schepje bovenop en kreeg in de 89e minuut een vrije schop die ideaal was voor koppers. Keeper Lennon Ebeltjes ging mee naar voren en kon tot dolle vreugde van een twintigtal SVBO-supporters de bal ongehinderd binnenkoppen (3-3).
In de resterende extra tijd kon GVAV de schade niet meer herstellen. Voor GVAV voelde dit gelijkspel uiteraard als verlies maar volgens voorzitter Jelle Slagter moeten we realistisch blijven: ‘Eerder in het seizoen viel het kwartje wel eens onze kant op en deze keer dus niet.’
Afgelopen vrijdag werd bekend dat trainer Bas Veldman aan het eind van het seizoen GVAV na vier succesvolle jaren gaat verlaten. Bas hoopt aan het eind van het seizoen het trainersdiploma UEFA-A te halen en dan mag hij het trainerschap vervullen tot en met de Tweede Divisie. Hij kon uiteraard nog geen mededelingen doen over een club waar hij het volgende seizoen werkzaam zou kunnen zijn.

GVAV-Rapiditas – SVBO 3-3 (1-0)

Scoreverloop:
7. Ingmar Liezenga 1-0. 55. Patrick Venema 2-0. 75. Ingmar Liezenga 3-0 (strafschop). 77 Niek Vreeman 3-1 (eigen doelpunt). 85. Dylan Wessels 3-2. Lennon Ebeltjes 3-3.
Scheidsrechter: Martijn Gerbrandy.
Toeschouwers: 95 (zo’n 25 personen bekeken het duel vanuit de kantine).
Geel: Ricardo Postema, Leon Knol (GVAV), Sander Boekholt (SVBO).
Man of the match: Ingmar Liezenga. We zien van hem dit seizoen meer voorbereidende acties dan ooit tevoren en ook dat was vandaag het geval.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Niek Vreeman, Roald van Geffen, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Leon Knol, Jordi Paapst, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
69. Achraf Charfi voor Jordi Paapst.
76. Dion Paapst en Jorn van Aalsum voor Tom Klooster en Arco Bartelsman.
Jubbega – GRC Groningen 0-2. Dalfsen – WVV 2-3. Roden – GOMOS 0-2. Rolder Boys – NEO 0-0. Emmen – Germanicus werd afgelast en TVC’28 was vrij.