Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20221016 – Een zeker voor de rust zeer aantrekkelijk duel eindigde zondag in een 1-1 gelijkspel. Voor de rust zette Arco Bartelsman GVAV-Rapiditas in de 30e minuut op 1-0 maar in de 62e minuut trok Twan Weghorst de stand weer gelijk. Kort voor tijd stopte Carsten Meijwaard nog een strafschop. Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas de bekerwedstrijd tegen Siddeburen terwijl het tweede elftal het opneemt tegen WVV 1.

Dit was de allereerste wedstrijd tussen beide teams en gelijksoortige verenigingen. NEO heeft net als GVAV een jonge ploeg met spelers die bijna allemaal hun hele leven al bij de club spelen. Beide ploegen willen voetballen, zoals dat heet, en zo was sprake van een aantrekkelijk duel in een hoog tempo.
In het eerste gedeelte van de eerste helft had NEO net het iets betere van het spel en in de zevende minuut schoot Twan Weghorst, een broertje van, maar net naast. In de 23e minuut was er een scrimmage voor het doel van NEO maar dat leverde geen treffer voor GVAV op. Enkele minuten was er ook zo’n situatie voor het GVAV-doel maar ook nu viel er geen doelpunt. In de 30e minuut was het wel raak. Na een wat rommelige situatie wist Arco Bartelsman de score te openen (1-0).
De eerste helft vloog voorbij en in de rust vroeg voorzitter Jelle Slagter zich welke van de twee ploegen dit hoge tempo het langst vol zou houden. NEO ontwikkelde na de rust een overwicht maar moest wel toezien hoe Joël de Jong in de 49e minuut net naast schoot. In de 53e minuut was er een voorzet die voorlangs ging maar Twan Weghorst kon de bal geen bal niet het beslissende tikje geven. Even later was er nog een hachelijke situatie maar Carsten Meijwaard wist de gelijkmaker nog te voorkomen.
Aan de andere kant kreeg GVAV in de 56e minuut de grootste kans op een tweede treffer. Ingmar Liezenga was twee tegenstanders te snel af en kwam vanaf links alleen op keeper Thijs Terhalle af. Hij had de bal op Patrick Venema kunnen geven maar besloot zelf te schieten maar hij schoot veel te slap in.
In de 60e minuut had de onvermijdelijke gelijkmaker al kunnen vallen maar na een voorzet vanaf links tikte Weghorst de bal net voorbij de kruising. In de 62e minuut was het wel raak. Weghorst was even weg uit de spits en kwam van de punt van het strafschopgebied naar binnen en schoot de bal in de verre hoek binnen (1-1).
De energie bij GVAV was op dat moment wel op maar NEO hield het nog wat langer vol hoewel dat geen door henzelf uitgespeelde kansen opleverde. In de 86e had NEO nog wel de grootste mogelijkheid in de wedstrijd om alle punten mee naar huis te nemen. Lars Brouwer tikte de rechterspits aan binnen het strafschopgebied maar Jasper Scholten zag zijn inzet door Carsten Meijwaard gestopt worden.
Zo ging er één punt mee terug naar Borne plus twee van de drie prijzen uit de loterij. Ondanks drie gele kaarten voor GVAV was sprake van een zeer sportief duel dat ook prima geleid werd door scheidsrechter Martin Arends, die na afloop zei dat hij elke week wel zo’n wedstrijden wilde hebben.

GVAV-Rapiditas – NEO 1-1 (1-0)

Scoreverloop:
30. Arco Bartelsman 1-0. 62. Twan Weghorst 1-1.
Scheidsrechter: Martin Arends.
Toeschouwers: 105.
Geel: Patrick Venema, Leon Knol en Lars Brouwer (GVAV).
Man of the match: Carsten Meijwaard.
Sponsor van de wedstrijdbal: Just-Clean, schoonmaakbedrijf.
Citaat van de dag: Edwin Zeevalkink (voorzitter NEO).
Op de vraag of Twan Weghorst een broertje van was: ‘Ja, hij is eigenlijk de beste voetballer van die familie.’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Niek Vreeman, Ramon Nijdam, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Leon Knol, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
64. Jordi Paapst voor Arco Bartelsman.
78. Lars Brouwer en Serdan Bayrak voor Roald van Geffen en Ingmar Liezenga.

Overige uitslagen
Jubbega – SVBO 4-1. TVC’28 – Germanicus 2-0. Dalfsen – Roden 4-3. Emmen – Rolder Boys 2-3. GRC Groningen – WVV 3-2. GOMOS was vrij.