Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20230402 – GVAV-Rapiditas won zondag met 2-1 van Dalfsen. In de negende minuut kreeg Patrick Venema de 1-0 op zijn naam. In de 55e minuut maakte Jeroen Kamphuis de 1-1 maar in de 57e minuut maakte Jordy Paapst de winnende treffer (2-1). Komende zondag is GVAV-Rapiditas vrij en op 16 april gaat GVAV op bezoek bij vv Emmen dat zijn laatste drie wedstrijden won.

De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras maar de grillige wind maakte het de spelers niet gemakkelijk. Bij een hoekschop voor GVAV schoot een speler van Dalfsen de bal tegen de rug van Patrick Venema waarna de bal in het doel verdween (1-0). Even later viel bijna de gelijkmaker toen de bijzonder snelle en beweeglijke Vince van den Akker de bal niet langs Carsten Meijwaard kreeg. Van den Akker had al snel door dat hij niet sneller was Roald van Geffen en verhuisde na een kwartier naar de linkervleugel waar hij ook nauwelijks mogelijkheden kreeg tegen de minder snelle Jorn van Aalsum die waar nodig rugdekking kreeg van Ramon Nijdam.
In de rest van de eerste helft had Dalfsen een licht overwicht maar van uitgespeelde kansen voor een van beide ploegen was geen sprake. In de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht maar waren goede kansen ook schaars. In de 54e minuut kopte de ook vandaag zeer ijverige Jonathan van Dorssen net naast.
In de 55e minuut viel de gelijkmaker. Na onhandig balverlies kon Vince van den Akker vanaf de middellijn gelanceerd worden en die was niet meer te achterhalen. Op het laatst legde hij de bal opzij naar de mee opgekomen Jeroen Kamphuis die de bal heel gemakkelijk het doel in kon schuiven (1-1).
Het scoren van een gelijkmaker geeft een ploeg vaak een boost maar gelukkig voor GVAV duurde die nauwelijks twee minuten. Na een ingewikkelde aanval kon Jordi Paapst de bal van dichtbij binnentikken (2-1). Dalfsen kon opnieuw op zoek naar een gelijkmaker en bracht rond de 80e minuut nog een extra spits in het veld. Trainer Bas Veldman reageerde met een tactische wissel. Hij bracht Niek Vreeman als extra verdediger in voor Jordi Paapst.
Ook in de slotfase kon Dalfsen nauwelijks gevaarlijk worden maar GVAV kon ook niet de geruststellende 3-1 voor elkaar krijgen. In de zes minuten extra tijd had Jeroen Kamphuis nog een venijnig schot in huis dat buiten bereik van Carsten Meijwaard naast ging. In de allerlaatste minuut kreeg Dalfsen nog een hoekschop waarbij ook de keeper van Dalfsen naar voren ging. De GVAV-supporters hielden hun hart vast en dachten terug aan de thuiswedstrijd tegen SVBO toen de keeper van SVBO in de laatste minuut de gelijkmaker binnen wist te koppen. Deze keer liep het goed af – Carsten Meijwaard wist de bal te pakken voordat deze op het hoofd van de keeper viel.
GVAV steeg naar de derde plaats in de ranglijst met 31 uit 19 maar WVV dat nu weer vierde staat met 30 uit 16, heeft dus drie wedstrijden minder gespeeld. De volledige stand is onder andere te zien op https://voetbalnoord.nl/klasse_ranglijst.html?a=2&klasseid=202203151.

GVAV-Rapiditas – Dalfsen 2-1 (1-0)

Scoreverloop:
9. Patrick Venema 1-0. 55. Jeroen Kamphuis 1-1. 57. Jordi Paapst 2-1.
Arbitraal trio: Martin Wever, Dennis Brondijk, Kars Bultema.
Toeschouwers: 75.
Geel: Ricardo Postema (GVAV). Stefan Jansen of Lorkeers (Dalfsen).
Man of the match: Jorn van Aalsum.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Ramon Nijdam, Youri ter Arkel, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Jordi Paapst, Patrick Venema, Jonathan van Dorssen, Ingmar Liezenga.
Wissels:
68. Leon Knol voor Ingmar Liezenga.
83. Niek Vreeman voor Jordi Paapst.
90+1. Dion Paapst voor Jonathan van Dorssen.
GRC Groningen – Rolder Boys 1-5. Jubbega – Emmen 1-2. TVC’28 – NEO 0-0. SVBO – GOMOS 4-3. Germanicus – WVV afgelast. Roden was vrij.