Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20230521 – GVAV-Rapiditas verloor de laatste thuiswedstrijd in deze competitie kansloos van TVC’28 uit Tubbergen. Na 13 minuten stond het al 0-2 door Okke Schepers en in de 57e minuut stelde Koen Leemhuis de overwinning van de gasten veilig.

TVC’28 leek vorige week door de thuisnederlaag tegen Emmen de kansen op het kampioenschap te hebben verspeeld. Naaste concurrent NEO had minder verliespunten zodat een nederlaag van TVC’28 tegen GVAV de club uit Borne goed uit zou komen. Zelfs een overwinning zou niet helpen als NEO in de laatste twee wedstrijden geen fout zou maken. NEO verloor vandaag echter verrassend bij Jubbega en daardoor werd TVC’28 toch nog kampioen in de eerste klasse E.
TVC’28 kon dus vrijuit voetballen en werd daarbij geholpen door zwak verdedigen aan GVAV-zijde. Al in de vijfde minuut viel de bal wat gelukkig voor de voeten van Okke Schepers die met zijn ijzersterke lichaam verdedigers van zich af wist te houden (0-1). In de 13e minuut viel een soortgelijke goal en stond TVC’28 al op 0-2. In de 33e minuut leek te beslissing al te vallen toen Stef Snijders na een mooie aanval de 0-3 op zijn schoen had maar een prachtige reflex van Carsten Meijwaard voorkwam erger.
TVC’28 kon achterover leunen en GVAV wist nauwelijks de 16-meter van de tegenstander binnen te komen. In de 36e minuut was er eindelijk een kans voor GVAV te noteren maar Patrick Venema stuitte van dichtbij op de keeper van TVC’28.
Gesteund door de gunstige 2-0 ruststand bij Jubbega – NEO en het feit dat GVAV aanvallend totaal onmachtig was, kon TVC’28 de gang van zaken in de tweede helft rustig afwachten. In de 57e minuut speelde Ramon Nijdam veel te kort terug op Carsten Meijwaard en Koen Leemhuis liet zich dit buitenkansje niet ontgaan (0-3). De wedstrijd had op dat moment al wel beëindigd kunnen worden. Dat had nog wel enkele gele kaarten gescheeld. De enige kans op een eretreffer was er pas in de 87e minuut maar Jonathan van Dorssen kreeg de bal niet richting het doel geschoten.
GVAV staat nu vierde met 35 punten (doelsaldo +7), Jubbega vijfde met 33 punten (doelsaldo -3) en SVBO zesde met 32 punten en doelsaldo -5. De vierde plaats geeft recht op een vervangende periodetitel. Volgende week gaat GVAV naar SVBO en gaat Jubbega naar GRC Groningen. Gelet op deze doelsaldi lijkt een gelijkspel in Emmen voldoende voor deelname aan dit toetje van de competitie maar dan moet Jubbega niet met dubbele cijfers winnen van GRC Groningen. Spelen op een gelijkspel kan echter heel verraderlijk zijn.
Mocht het allemaal zo ver komen, dan is de hoogst geklasseerde herkanser uit de vierde divisie B de eerste tegenstander die dan thuis mag spelen op 4 juni. Op dit moment lijkt dat EVV uit Echt in Limburg te worden. (Eerder dacht ik dat Echt in Gelderland lag maar dat was een vergissing!) Dat is een reis van drie uur en dertig minuten (enkele reis) … en dat dan tegen een vereniging die in het vorige seizoen gedegradeerd is uit de derde divisie. Mocht het niet EVV worden dan is het Unitas’30 uit Etten-Leur (een enkele reis van drie uur en tien minuten). Daarna volgen eventueel nog twee wedstrijden. We zien het allemaal wel.
De stand onderin in deze competitie is veel interessanter. Op de plaatsen 8 tot en met 11 staan vier ploegen met 26 punten waarvan aan het eind van de competitie de nummers 10 en 11 veroordeeld zijn tot een nacompetitie die mogelijk vier wedstrijden in beslag zal nemen.

GVAV-Rapiditas – TVC’28 0-3 (0-2)