Twickelerblokweg 9
7621BG
BORNE
tel. 074-2663632

20230312 – GVAV-Rapiditas speelde zondag met 0-0 gelijk tegen NEO. Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen Rolder Boys.

Ook het tweede schoolreisje van dit seizoen leverde een punt op. Was het op 29 januari 1-1 tegen koploper TVC’28, vandaag bleef het bij 0-0 tegen de nummer twee van de ranglijst. Het aantal kansen was vrij beperkt maar het was zeker geen saaie wedstrijd.
Het eerste kwartier was GVAV de bovenliggende partij. In de derde minuut kon de opgekomen Roald van Geffen de bal prima klaarleggen voor Patrick Venema maar die raakte de bal geheel verkeerd. Het tweede kwartier was echter voor de thuisclub. Carsten Meijwaard raakte de bal buiten het strafschopgebied ongelukkig met de arm met nog een verdediger voor zich en kwam er zo vanaf met een gele kaart. Rik ten Tusscher krulde de bal uit de resulterende vrije trap naar de rechterbovenhoek maar Carsten had een wonderbaarlijke redding in huis. Ook een tweede vrije trap vanaf de rand van de zestien kort hierna wist hij onschadelijk te maken.
Het derde kwartier van de eerste helft was weer voor GVAV. Bij een uitval wist Patrick Venema de bal niet bij de vrijstaande Ingmar Liezenga te krijgen. In de 45e minuut kwam rechtsback Tom Klooster (terug na een griepje) vrij op rechts, kapte naar binnen maar schoot met zijn linkerbeen hoog over.
Na de rust begon NEO beter aan de tweede helft dan GVAV. In de 49e minuut moest Carsten Meijwaard redding brengen op een van dichtbij ingekopte voorzet. Nog in dezelfde minuut schoot Rik ten Tusscher de bal buiten bereik van Carsten tegen de linkerpaal. Hierna werd het niveau in de tweede helft wel iets minder en werden er weinig echte mogelijkheden meer gecreëerd.
In de 79e minuut kopte Jasper Scholten de bal tegen Carsten Meijwaard op. Aan de andere kant was Tom Klooster nog eens op rechts opgekomen maar legde hij de bal te zwak af op Jordi Paapst om die in stelling te kunnen brengen. Ver in de extra tijd nam Jordi Paapst aan de andere kant het nodige risico met een overtreding op de rand aan de korte kant van het strafschopgebied maar deze vrije trap leverde NEO niets op.
Eén van de bestuursleden van NEO zei na afloop dat hij vaak bij mensen staat die vijf minuten voor het eindsignaal al de kantine ingaan maar die bleven nu tot de laatste seconde staan kijken. Ook vond men GVAV de best voetballende ploeg die men in de competitie tegen was gekomen. Omgekeerd vonden de kenners bij GVAV dat al na de eerste wedstrijd over NEO en zo zagen de toeschouwers een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die vooral willen voetballen. Scheidsrechter Richard Kroesen voelde de sfeer perfect aan en floot een prima wedstrijd.
Na dit terechte gelijkspel was de sfeer in de grote touringcar opperbest en kon men de luidkeels gezongen Nederlandstalige muziek ongetwijfeld ook buiten de bus horen. Bestuurslid Bryan Huizinga vond de gehaktbal bij NEO zo lekker dat hij er maar liefst drie van genuttigd heeft.

GVAV-Rapiditas – NEO 0-0 (0-0)

Scoreverloop:
geen.
Arbitraal trio: Richard Kroesen, Ilker Güzel, John Dijkman.
Toeschouwers: 248.
Geel: Carsten Meijwaard en Arco Bartelsman (GVAV). Kevin Roesink (NEO).
Man of the match: Carsten Meijwaard.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Youri ter Arkel, Roald van Geffen, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
62. Jordy Paapst en Jonathan van Dorssen voor Leon Knol en Ingmar Liezenga.
90. Jorn van Aalsum en Dion Paapst voor Patrick Venema en Arco Bartelsman.
Roden – Dalfsen 4-0. SVBO – Jubbega 0-3. De overige wedstrijden werden afgelast. GOMOS was vrij.