Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20221106 – GVAV-Rapiditas verloor zondag thuis met 1-2 van Roden. In de 57e minuut kwam GVAV-Rapiditas nog wel op voorsprong door Ramon Nijdam maar in de 72e en de 75e minuut zorgden Rick Renkema en Hugo Steenbergen voor de 1-2. Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek in Dalfsen.

Roden is in de laatste zes gespeelde wedstrijden tegen GVAV een angstgegner voor GVAV gebleken. Hoewel Roden onderaan stond, had het volgens trainer Freddy Strating wel in elke wedstrijd tegen gezeten. Vandaag was het omgekeerde het geval en zat het GVAV niet mee. De lat en twee- of misschien wel driemaal een doelpaal stonden GVAV-goals in de weg. Dat neemt niet weg dat Roden ook eigenlijk geen ploeg is die onderaan zou moeten staan.
Het was qua voetbal een gelijkwaardige wedstrijd waarin GVAV wel veel meer kansen kreeg maar die in maar één doelpunt om wist te zetten. In de 24e minuut kopte Niek Vreeman de bal uit een corner door naar Ramon Nijdam die zijn kopbal bovenop de lat zag belanden. In de 33e minuut kreeg Ingmar Liezenga een heel moeilijk te nemen voorzet en zijn schot belandde in de handen van keeper Niels Willems. In de 43e minuut kopte Nick Vreeman na een hoekschop de bal tegen de paal. Zo ging de rust in met 0-0.
Onmiddellijk na de rust werd duidelijk dat Roden er na de gelukkig verlopen eerste helft in ging geloven. In de eerste vijf minuten na de rust hadden de gasten een groot overwicht terwijl er bij GVAV van alles misging. Dit leidde echter niet tot tegendoelpunten. In de 51e minuut zag Ingmar Liezenga een schot ook weer tegen een doelpaal belanden. In de 57e minuut viel dan wel de openingsgoal. Na alweer een hoekschop ging een kopbal van Joel de Jong tegen de paal of tegen een verdediger maar was Ramon Nijdam in de rebound wel succesvol (1-0).
Toch waren de GVAV-supporters er niet gerust op en dat gevoel was terecht. In de 72e minuut kon Roden over rechts een succesvolle counter plaatsen. Na een mooie combinatie volgde ook een prachtig doelpunt van Rick Renkema die de bal in de kruising zal verdwijnen (1-1). Drie minuten later was er een counter over links en was Hugo Steenbergen namens Roden succesvol (1-2).
De bekende stuurlui aan de wal voorzagen al dat het niet meer zou lukken om nog een gelijkmaker te maken. Er waren nog wel kansen maar de ballen gingen net naast (een kopbal van Achraf Charfi bijvoorbeeld) of de keeper van Roden deed dat waarvoor hij in de goal stond. De luxueuze hoeveelheid extra tijd van scheidsrechter Jos Boerema was aan GVAV niet besteed.
Qua bijzonderheden valt nog te melden dat er bij de coaches op de GVAV bank iemand zat met een opvallende zwarte pet op zijn hoofd. Na goed kijken bleek het Boyd Kooy te zijn. Bryan Huizinga vond het met deze buitentemperatuur wel prettig om de wedstrijd vanuit de bestuurskamer te bekijken en bood aan om om te roepen. Hij had dat bij afwezigheid van ondergetekende ook al gedaan in de thuiswedstrijd tegen WVV (nederlaag) en ook nu draaide het op een nederlaag uit. Hij besloot om het toch maar niet meer te doen.

GVAV-Rapiditas – Roden 1-2 (0-0)

Scoreverloop:
57. Ramon Nijam 1-0. 72. Rick Renkema 1-1. 75. Hugo Steenbergen 1-2.
Scheidsrechter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 90.
Geel: Joël de Jong (GVAV), Mettari van der Graaf (Roden).
Man of the match: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Niek Vreeman, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Jordi Paapst, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
69. Arco Bartelsman voor Ingmar Liezenga.
81. Dion Paapst en Achraf Charfi voor Jordi Paapst en Leon Knol.
86. Lars Brouwer voor Tom Klooster.
Jubbega – Germanicus 4-1. TVC’28 – Gomos 5-0. Emmen Dalfsen 0-1. SVBO – WVV 2-2.GRC – NEO 2-0. Rolder Boys was vrij. Ondanks deze nederlaag staat GVAV nog wel vijfde.