Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20230319 – Na vier gelijke spelen en een nederlaag pakte GVAV-Rapiditas zondag weer eens alle drie de punten. Jonathan van Dorssen kreeg in de eerste helft de 1-0 op zijn naam en in de tweede helft maakte Jordi Paapst de 2-0. Rolder Boys kwam kort voor tijd op 2-1 door Siemen Krikke. Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Roden, waartegen thuis met 1-2 was verloren.

In de hele eerste helft was GVAV de dominante ploeg. Rolder Boys speelde weliswaar van ver van het eigen doel af maar kwam niet vaak over de middellijn. De eerste serieuze kans was er in de zesde minuut voor Jordi Paapst, die vanaf de rand van de zestien in kon schieten maar de bal ging recht op de keeper af. Roald van Geffen kreeg vaak de gelegenheid om op te komen en na een van zijn voorzetten was het Jonathan van Dorssen die in de 23e minuut naast kopte.
In de 25e minuut was het wel raak. Roald van Geffen wist met zijn snelheid een bal die ‘zeker’ over de achterlijn zou gaan toch nog te achterhalen en voor te zetten. Die kwam bij de eerste paal terecht bij Jonathan van Dorssen en de keeper maar zou uiteindelijk door een speler van Rolder Boys in eigen doel gewerkt zijn. Het was niet te zien en niet te achterhalen wie de ongelukkige was (1-0).
De enige mogelijkheid voor Rolder Boys was voor Niels Stoffers die in vrijstaande positie de bal zo’n tien meter naast kopte. Kort voor rust ging nog een inzet van Jonathan Van Dorssen over.
Na de rust zagen we de gebruikelijke vijf minuten waarbij GVAV niet bij de les was maar dat leverde geen gevaarlijke situaties op. Daarna had GVAV weer een overwicht en bleven de kansen komen. Jonathan van Dorssen schoot de bal op de bovenkant van de lat en Ingmar Liezenga zag dat zijn inzet net niet hoog genoeg was. In de 66e minuut schoot Ingmar op de paal en kon Jordi Paapst van dichtbij de 2-0 binnen tikken. In 78e minuut zag Patrick Venema zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. In de 84e minuut had Jonathan van Dorssen de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar van dichtbij kopte hij in de handen van de keeper.
Tussendoor was Niels Stoffers een keer gevaarlijk op het GVAV-doel afgekomen maar hij schoot te vroeg en zijn schot ging over. Toch kwam Rolder Boys in de 87e minuut op 2-1 door Siemen Krikke. GVAV heeft enkele keren een overwinning in de slotfase uit handen gegeven en de paniek sloeg daarom wel toe. Het was met zo’n zes minuten extra tijd dus nog negen minuten billenknijpen maar uiteindelijk bleven de drie punten in Groningen.

GVAV-Rapiditas – Rolder Boys 2-1 (1-0)

Scoreverloop:
25. Jonathan van Dorssen 1-0. 66. Jordi Paapst 2-0. 87. Siemen Krikke 2-1.
Sponsor wedstrijdbal: Just-Clean Schoonmaakbedrijf Groningen.
Arbiter: Martijn Gerbrandy.
Toeschouwers: 120.
Geel: geen.
Man of the match: Arco Bartelsman.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Youri ter Arkel, Roald van Geffen, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol, Patrick Venema, Jonathan van Dorssen, Ingmar Liezenga.
Wissels:
77. Patrick Venema voor Leon Knol.
84. Niek Vreeman – Jordi Paapst.
Jubbega – Dalfsen 2-3. SVBO – Germanicus 3-0. TVC’28 – WVV 1-1. GRC Groningen – GOMOS 2-2. Emmen – Roden 3-1. NEO was vrij.