Sportlaan 4
7742BZ
COEVORDEN
tel. 0524-512558

20220925 – GVAV-Rapiditas won zondag in Coevorden bij terugkeer in de eerste klasse met 0-2 van Germanicus. Patrick Venema was voor en na de rust trefzeker voor de Groningers. Volgende week komt WVV op bezoek.

Op voetbalnoord.nl zijn vier historische uitslagen te zien van deze wedstrijd. In 2009-2010 was het 1-1 en daarna waren het drie nederlagen. Dit was dus de eerste keer dat er daar gewonnen werd, voor zover we weten.
Arco Bartelsman was grieperig maar zat wel op de bank. Voor de rest stonden er redelijk voorspelbare namen in de basisopstelling. Die namen het heft als heel snel in handen. Toch had de thuisclub al in de vierde minuut een voorsprong kunnen nemen toen het centrum van de verdediging verrast werd door een snelle sprint van Milan van der Weide. Die speelde de bal te ver voor zich uit zodat Carsten Meijwaard handelend kon optreden. In de negende minuut kon keeper Jehova-nis Mendes redden op een schot van Tom Klooster. In de twaalfde minuut zagen we een kopie van de aanval uit de vierde minuut met nu namens Germanicus Reinier de Boer in de hoofdrol. De afloop was echter hetzelfde.
Vanaf dat moment was Germanicus in de eerste helft geen enkele keer gevaarlijk meer. Bij GVAV ging de bal vlot rond en de bezoekers hadden een groot overwicht. ‘Het lijkt het Nederlands elftal wel,’ liet de omroeper van Germanicus zich in de bestuurskamer ontvallen. In de negentiende minuut zag Patrick Venema de keeper na een schot uit de draai nog maar net redden maar in 24e minuut was het wel raak. Uit een voorzet van Jordi Paapst kopte Patrick raak (0-1).
Ook hierna kreeg GVAV nog aardige mogelijkheden maar met deze stand brak ook de rust aan. Gelet op het goede spel in de eerste helft was deze voorsprong aan de magere kant. Als er nog wat anders op het spel van GVAV aan te merken was, zou het kunnen zijn dat de linkerkant met Roald van Geffen heel weinig benut werd en dat was in de tweede helft ook het geval.
Na de rust zou je verwachten dat Germanicus uit een ander vaatje ging tappen maar in de eerste vijf minuten van de tweede helft was het spelbeeld nog onveranderd. Ingmar Liezenga had de voorsprong kunnen vergroten maar ook nu bleek de keeper van Germanicus een sta-in-de-weg.
Germanicus was met drie man achterop gaan spelen en kreeg zo wat meer grip op de wedstrijd. In de 51e en de 52e minuut waren er plotseling twee goede mogelijkheden voor Germanicus. Carsten Meijwaard begon te grabbelen bij een voorzet van Abdallah Tsatsajeva, maar de rebound leverde niets op. Even later kreeg Germanicus nog een aardige mogelijkheid. Het offensief duurde ongeveer een kwartier. In dat kwartier slaagde GVAV er niet in om tot succesvolle counters te komen.
Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht. In de 67e minuut viel het tweede doelpunt. Jordi Paapst had zich op links langs twee verdedigers gefrommeld en gaf een voorzet over de grond die dicht aan het doel voorbijging. Net voorbij de tweede paal wist Leon Knol de bal over zo’n anderhalve meter bij Patrick Venema te krijgen die de bal in de rechterhoek naar binnenschoof.
Hierna zagen we voor beide partijen nog wat kleine mogelijkheden maar de wedstrijd was met deze stand wel gespeeld.

Germanicus – GVAV-Rapiditas 0-2 (0-1)

Scoreverloop:
24 en 67. Patrick Venema 0-1 en 0-2.
Scheidsrechter: Pieter Tanja.
Toeschouwers: 217.
Geel: geen.
Man of the match: we zagen verschillende spelers heel goed spelen dus we gunnen de eer aan het hele team.
Citaat van de dag: Patrick Venema.
Vanwege de deze keer wat afwijkende route naar Coevorden kon Patrick tot tweemaal uitroepen: ‘Hé, een nieuwe visplek!’. Hij vist graag en de nieuwe locaties werden nauwkeurig vastgelegd.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Jorn van Aalsum, Ramon Nijdam, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Leon Knol, Patrick Venema, Ingmar Liezenga, Jordi Paapst.
Wissels:
73. Dion Paapst en Niek Vreeman voor Jordi Paapst en Jorn van Aalsum.
82. Achraf Charfi voor Ingmar Liezenga.
90. Lars Brouwer voor Roald van Geffen.

Overige uitslagen
In deze poule zitten dertien ploegen en dus is er elke week een team vrij. TVC’28 uit Tubbergen heeft een keer eerder bij ons in de competitie gezeten. Onbekend voor ons zijn Dalfsen (dat ligt zo’n 8 km ten oosten van Zwolle) en NEO uit Borne. Deze ploeg debuteert in de eerste klasse en stuurde vandaag Roden met een 5-0 nederlaag naar huis.
Rolder Boys – Jubbega 0-3. NEO – Roden 5-0. GOMOS – Dalfsen 2-1. WVV – vv Emmen 1-0. TVC’28 - GRC Groningen 4-3. SVBO was vrij.