Ullevi 12
7825SE
EMMEN
tel. 0591-626370

20230416 – GVAV-Rapiditas verloor zondag met 2-0 van vv Emmen. Devano Fik (44e minuut) en Bas Aalderink (75e minuut) maakten de doelpunten voor vv Emmen. Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek in Jubbega.

De wedstrijd begon opwindend. Al in de tweede minuut leek Björn Plaggenborg de 1-0 voor Emmen binnen te schieten maar Carsten Meijwaard wist te redden. Hierna had GVAV de hele eerste helft het betere van het spel maar wist het geen enkele uitgespeelde kans te creëren. Veel voorzetten waren ook een prooi voor Emmen-keeper Mathijs Arends. Aan de andere kant gebeurde ook niet veel maar wel in de 44e minuut. De bal werd vanaf links voorgezet en keeper Carsten Meijwaard en linksback Roald van Geffen wachtten op elkaar met ingrijpen. Devano Fik liet deze gelegenheid niet aan zich voorbijgaan (1-0).
In de tweede helft was het overwicht van GVAV nog groter maar duurde het toch nog heel lang voordat er kansen voor GVAV kwamen. In de 68e minuut werd een mooie vrij trap van Ingmar Liezenga door de keeper tot corner verwerkt. Bij de resulterende hoekschop was er de nodige paniek in de Emmen-defensie waarbij de bal nog van de lijn gekopt werd maar ook die situatie leverde geen doelpunt op. Even later was er een pegel van Ingmar Liezenga die door de keeper onschadelijk werd gemaakt.
De beste mogelijkheid kwam na een lage voorzet van Patrick Venema op Ingmar Liezenga maar mooi recht voor het doel schoot hij vanaf de zestien over. In de 74e minuut was nogmaals ingrijpen van de Emmen-keeper nodig. Binnen een tijdsbestek van zes minuten gingen zo vier kleinere en een grote mogelijkheid verloren. En dan treedt een oude voetbalwet in werking: als je hem zelf niet maakt, valt-ie aan de andere kant. In de 75e minuut was er zwakke pass van de in de eerste helft voor Jorn van Aalsum ingevallen Nick Vreeman die Emmen de kans gaf op een dodelijke counter. Bas Aalderink zette zijn voet als laatste tegen de bal (2-0).
Hiermee was de wedstrijd in feite wel gespeeld. In de 80e minuut was er nog een enigszins merkwaardige voorzet van Patrick Venema waarbij de bal schuin op de lat kwam en weer terugkaatste in het veld maar er stond niemand op de juiste plek om af te ronden. In de extra tijd leek Arco Bartelsman nog te gaan scoren want hij tikte de bal in de juiste richting naar de verre hoek maar die kwam ook tegen een been van een tegenstander aan waardoor de bal zo in de handen van de keeper belandde.

vv Emmen – GVAV-Rapiditas 2-0 (1-0)

Scoreverloop:
44. Devano Fik 1-0. 75. Bas Aalderink 2-0.
Arbitraal trio: Jeffrey Wolthof, Johan Huisjes, Marten Brouwer.
Toeschouwers: 120.
Geel: Bart-Jan Braams (vv Emmen). Ramon Nijdam (GVAV).
Man of the match: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Ramon Nijdam, Youri ter Arkel, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema,  Arco Bartelsman, Patrick Venema, Jonathan van Dorssen, Ingmar Liezenga.
Wissels:
29. Niek Vreeman voor Jorn van Aalsum.
71. Jordi Paapst voor Joël de Jong.
82. Leon Knol voor Patrick Venema.
10 april: Germanicus – TVC’28 0-3. WVV - GRC Groningen 3-0.
12 april: Rolder Boys – Emmen 2-1.
16 april: Roden – GRC Groningen 0-0. GOMOS – Germanicus 0-1. Rolder Boys – TVC’28 0-2. WVV – Jubbega 3-0. NEO – SVBO 5-2. Dalfsen was vrij.