Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20221211 – GVAV-Rapiditas kan met een prettig gevoel de winterstop in na een 1-0 overwinning op GRC Groningen. Jordi Paapst maakte in de 72e minuut de winnende treffer. IJs en weder dienende komt GVAV-Rapiditas op 22 januari 2023 weer in actie in de thuiswedstrijd tegen SVBO.

Zo’n 110 toeschouwers hadden besloten de kou te trotseren waaronder ook de ‘harde kern’ van GRC, bestaande uit 50- en 60-plussers. Gelukkig was het windstil en zo was het nog wel te doen. Ongeveer vijftien mensen bekeken het gebeuren op het verre kunstgrasveld vanuit de kantine.
GVAV miste ook deze keer nog Ramon Nijdam die net als twee weken geleden centraal achterin vervangen werd door Jorn van Aalsum. GRC begon wat feller aan de wedstrijd maar na een minuut of vijftien kreeg GVAV een licht overwicht. Uitgespeelde kansen waren er in de eerste helft niet voor beide ploegen en ook wat kleinere waren de moeite van het vermelden niet waard.
Net als in de eerste helft was GRC in het eerste kwartier van de tweede helft de bovenliggende partij en het was ook wel dreigend. GRC bleef ook hierna wel aandringen en was dus gevoelig voor de counter. In de 62e minuut werd Ingmar Liezenga de diepte ingestuurd en hij kwam de keeper ook voorbij maar was al zo dicht bij de achterlijn beland dat een goede voorzet op een medespeler er niet meer in zat.
In 68e minuut was het Arco Bartelsman die de ruimte kreeg maar Patrick Venema wist de voorzet niet in een doelpunt om te zetten. Even later was er sprake van naar later bleek een gouden wissel: Jordi Paapst kwam in het veld voor Leon Knol. In de 72e minuut was het weer Ingmar Liezenga die op links weg mocht gaan en na veel inspanningen de bal voor wist te geven op Jordi Paapst (1-0).
GRC moest wat meer risico nemen en was in de 74e minuut dicht bij de gelijkmaker met een schot van Christian Drent waarbij Jorn van Aalsum heel belangrijk was door de bal corner te koppen. De meest gevaarlijke counter van GVAV kwam in de 83e minuut toen Patrick Venema de bal over schoot na opnieuw een voorzet van Ingmar Liezenga. Indachtig de praktijk op het WK liet scheidsrechter Jeffrey Wolthof ruim 6,5 minuten extra spelen maar dat leverde weinig opwindends meer op.