Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20230305 – GVAV-Rapiditas speelde zondag met 2-2 gelijk tegen GOMOS. In negende minuut opende Ingmar Liezenga de score (1-0). In de 28e kwam GOMOS op gelijke hoogte (1-1). Na 66 minuten bracht Jordi Paapst de stand op 2-1 maar in de 92e minuut maakte Dennis van der Heide toch nog gelijk (2-2). Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas uitwedstrijd tegen NEO in Borne.

Bij GVAV ontbrak Patrick Venema vanwege de schorsing opgelopen in de wedstrijd tegen WVV. Leon Knol en Niek Vreeman waren op wintersport geweest en hadden dus niet getraind en stonden dan ook niet in de basis. Ook Tom Klooster was er vandaag niet bij. Daardoor was er ruimte voor twee debutanten die in het verleden in de jeugd voor GVAV gespeeld hadden: Youri ter Arkel en Jonathan van Dorssen die ervoor gekozen hebben om na de opheffing van VVG Groningen de rest van het seizoen uit te spelen bij GVAV. Scheidsrechter Niels Zeeman was voor de meeste spelers ook een nieuw gezicht. Hij floot op 3 mei 2015 voor het laatst een wedstrijd van GVAV.
GVAV begon sterk aan het duel en in de negende minuut was het raak. Keeper Melvin Koning kon de bal na een voorzet niet goed verwerken en zo kon Ingmar Liezenga op een meter bij de doellijn vandaan de bal binnenkoppen (1-0). In de 22e minuut had GVAV de voorsprong moeten vergroten maar Arco Bartelsman ging voor eigen succes en schoot de bal over het doel.
Hierna liet GOMOS ook van zich horen. In de 28e minuut kopte Sven Pilon de bal naar de linkerhoek maar Carsten Meijwaard kon nog redden. Na wat gerommel uit de resulterende corner grabbelde Carsten Meijwaard op de doellijn en volgens assistent-scheidsrechter Dursun Caglak was de bal daarbij over de lijn geweest. In de discussie die daarop volgde kreeg Carsten de gele kaart, maar de stand bleef 1-1.
In het begin van de tweede helft kreeg GOMOS ook enkele mogelijkheden maar met een redding van Carsten Meijwaard en een bal die maar net naast ging, bleef de stand ongewijzigd. Hierna was GVAV weer de betere ploeg. In de 62 en de 65e minuut ging de bal tweemaal naast het doel van GOMOS. In de 66e minuut was Jordi Paapst wel succesvol (2-1).
Hierna waren er nog mogelijkheden voor GVAV om het helemaal af te maken maar Jonathan van Dorssen, vandaag de meest gevaarlijke aanvaller, kreeg het niet voor elkaar. Het slotoffensief van GOMOS daarentegen leverde wel wat op. Met een afstandsschot van zo’n 30 meter schoot Dennis van der Heide in de extra tijd de gelijkmaker binnen (2-2).

GVAV-Rapiditas – GOMOS 2-2 (1-1)

Scoreverloop:
9. Ingmar Liezenga 1-0. 28. Carsten Meijwaard 1-1 (e.d.). 66. Jordy Paapst 2-1. 90+2. Dennis van der Heide 2-2.
Arbitraal trio: Niels Zeeman, Dursun Caglak, Léene van der Singel.
Toeschouwers: 120.
Geel: Carsten Meijwaard en trainer Bas Veldman (GVAV). Ivo Drenth en Wouter Speelman (GOMOS.
Man of the match: Jonathan van Dorssen.
Citaat van de dag: geen. GOMOS-trainer Martin Drenth, anders altijd goed voor een leuke opmerking, had er deze keer geen een.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Dion Paapst, Ramon Nijdam, Youri ter Arkel, Roald van Geffen, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Jonathan van Dorssen, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga.
Wissels:
75. Achraf Charfi voor Jordy Paapst.
84. Serdan Bayrak voor Ingmar Liezenga.
90+5. Leon Knol voor Jonathan van Dorssen.
Overige uitslagen
GRC Groningen – Germanicus 2-1. Jubbega – Roden 3-1. TVC’28 – SVBO 2-0. Dalfsen – Rolder Boys 0-1. Emmen – NEO 1-4. WVV was vrij.