GVAV-Rapiditas in de tweede helft langs GRC Groningen

Laan Corpus den Hoorn 98
9728JR
GRONINGEN
tel. 050-5260649

20230514 – GVAV-Rapiditas won de derby op Corpus den Hoorn met 0-2. In de tweede helft maakten Jordi Paapst en Ingmar Liezenga de doelpunten. Zondag komt titelkandidaat TVC’28 naar Sportpark Kardinge.

Ricardo Postema en Joël de Jong, controleurs op het middenveld, waren geschorst en daarom begon GVAV in een 5-3-2-formatie aan deze wedstrijd. Als GVAV de bal had, stond GRC in een 4-6-0-opstelling GVAV op te wachten. De eerste helft leek de voorbode voor een bloedeloze 0-0 waarin in de eerste helft nauwelijks iets gebeurde. Twee kansjes voor GRC rond de 35e minuut en één voor GVAV in de 42e minuut – dat was het wel.
In de tweede helft had trainer Gerard Zeeman besloten GRC toch met één diepe spits te laten spelen en GVAV had ook iets gewijzigd in de wijze van druk zetten. Door de wijziging bij GRC kreeg Arco Bartelsman de vrije hand op het middenveld en in het algemeen leek GVAV iets feller te spelen dan in eerste helft.
In de 46e minuut kreeg Ingmar Liezenga de bal onverwacht voor de voeten maar keeper Rutger van den Berg wist de bal te blokken. In de 54e minuut moest Ingmar een bal vol effect wel met links nemen maar zijn inzet ging naast. In de 59e minuut gaf Ingmar de assist op Jordy Paapst die de score opende (0-1).
GVAV kon hierna achterover leunen zonder dat dat veel gevaar voor het eigen doel opleverde. In de 76e minuut was er een succesvolle counter van de ingevallen Jonathan van Dorssen die op de rand van de zestien als doorgebroken tegenstander onder de voet werd gelopen door Sjack de Vries. De rode kaart was zijn deel. De vrije schop leverde echter niets op.
In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde GRC met tien man toch nog een gelijkmaker uit het vuur te slepen en daardoor was het achterin een open huis. In de 84e minuut miste Ingmar Liezenga. In de 86e minuut kon Jonathan van Dorssen moederziel alleen op de keeper af maar schoot de bal tegen de keeper op. In de 88e minuut viel wel de beslissing. Jonathan was na een counter op rechts het strafschopgebied binnengekomen en was niet zelfzuchtig – met een assist op Ingmar kon de tweede goal genoteerd worden (0-2). In de slotseconden kreeg Niek Snippe van GRC nog de rode kaart voor een veel te late tackle op de benen van Arco Bartelsman. Dit alles in een overigens zeer sportieve wedstrijd.
Hoewel het einde van de competitie naderbij is, is er nog geen enkele beslissing gevallen. Behoudt GVAV de vierde plaats dan is het vrijwel zeker een van de vervangende periodekampioenen die mag strijden om promotie naar de vierde divisie. Concurrenten voor de vierde plaats zijn SVBO, Jubbega en op papier ook nog Emmen. Volgende week spelen Emmen en SVBO tegen elkaar. Jubbega krijgt dan NEO op bezoek dat qua verliespunten de beste papieren heeft om kampioen te worden.
Ondanks het feit dat dit gunstige wedstrijden zijn, is het voor GVAV nog niet eenvoudig. Komende zondag komt de huidige koploper TVC’28 op bezoek en in de laatste competitiewedstrijd moet GVAV naar SVBO, dat op dit moment vier punten minder heeft dan GVAV. Er was tot vandaag ook nog een ander scenario maar dat is door de resultaten van vandaag zeer onwaarschijnlijk geworden.
Volgende week weten we meer.
Nog een bijzonderheid vandaag was dat alle drie de broers Klooster in de wedstrijdselectie zaten. Tom stond in de basis, Wouter mocht invallen zodat er twee broers tegelijk op het veld stonden maar alle drie tegelijk gebeurde niet want Jesse mocht invallen voor Tom. Voor het eerst als wisselspeler was aanwezig Melchior Slagter, centrale verdediger uit het tweede elftal, die een van de drie centrale verdedigers van vandaag, indien nodig, zou moeten hebben kunnen vervangen. Het was niet nodig.

GRC Groningen – GVAV-Rapiditas 0-2 (0-0)