Een terecht gelijkspel bij SV Dalfsen tegen GVAV-Rapiditas

Haersolteweg 10
7722SE
DALFSEN
tel. 0529-431971

20221113 – GVAV-Rapiditas kwam in de eerste helft op voorsprong door Leon Knol en Ingmar Liezenga (0-2). SV Dalfsen kwam terug tot 2-2 door doelpunten van Daan van der Vegt en Vince van den Akker. Komende zondag komt vv Emmen op bezoek.

Dit was voor zover bekend de eerste wedstrijd tussen Dalfsen en GVAV. Joël de Jong was geblesseerd en kon deze primeur dus niet als speler meemaken. Ricardo Postema droeg nu de aanvoerdersband.
Na enkele minuten ontwikkelde GVAV een groot overwicht dat na een mooie combinatie in de 16e minuut leidde tot 0-1 door Leon Knol. GVAV creëerde nog meer mogelijkheden maar kreeg de tweede goal op een presenteerblaadje aangeboden door een te zachte pass van een van de spelers van Dalfsen. Ingmar Liezenga was er in de 29e minuut als de kippen bij om de 0-2 aan te laten tekenen. Hierna kroop Dalfsen wat uit de schulp maar kwam het doel van GVAV niet serieus in gevaar.
Op grond van de eerste helft hadden maar weinig mensen verwacht dat het in tweede helft tot een ommekeer zou komen. Die kwam er echter wel. Trainer Marcel Smid van Dalfsen had zijn team wat omgezet en blijkbaar ook de opdracht gegeven er direct bovenop te klappen. Een stormachtig offensief in de eerste minuten van de tweede helft leidde echter niet tot een tegentreffer. Ook daarna had Dalfsen een groot overwicht en had GVAV het bijzonder moeilijk om eruit te komen. Vooral Vince van den Akker ontwikkelde zich tot een plaaggeest van de GVAV-defensie.
In de 64e minuut bracht Daan van der Vegt Dalfsen terug in de wedstrijd (1-2). Dalfsen kreeg nog meer energie en Vince van den Akker scoorde in de 79e minuut de gelijkmaker (2-2). Hierna trok Dalfsen zich weer wat terug maar na een afgeslagen GVAV-hoekschop ging een lange bal naar dezelfde speler die Roald van Geffen en Achraf Charfi te slim af was en de bal ook langs Carsten Meijwaard kreeg. Roald wist de bal echter van de lijn te halen.
GVAV kreeg weer een licht overwicht maar de counters van Dalfsen waren ook gevaarlijk. In de extra tijd was Ingmar Liezenga vanaf links alleen op weg naar doelman Mark Knol maar hij werd net buiten de zestien bruut onderuit geschopt door Stefan Jansen of Lokheers. Die kreeg een directe rode kaart nadat hij al eerder in tweede helft ook al een gele kaart gekregen had. Alles bij elkaar was dit een wedstrijd met twee gezichten die volgens alle betrokkenen in een terecht gelijkspel geëindigd was.
Met de aanstelling van de scheidsrechter bij deze wedstrijd was nogal een en ander gebeurd. Eerst stond Sjoukje de Jong aangesteld maar die was er weer vanaf gehaald. Toen was blijkbaar automatisch Mauricio Plat aangesteld maar die is lid van GVAV en keept weleens in het tweede elftal. Dat kon natuurlijk ook niet en zo werd Pieter Tanja aangesteld die we vaker gezien hebben en die de wedstrijd floot zoals we van hem gewend zijn. Tanja stond al eerder (en staat) aangesteld voor de komende thuiswedstrijd tegen Emmen en dat zou betekenen dat hij GVAV tweemaal achter elkaar gaat fluiten. We wachten wel af of dat zo blijft.
Twee weken geleden kreeg GVAV Roden op bezoek dat toen nog onderaan stond maar met de overwinning op GVAV de boost kreeg waar het op zat te wachten. Komende zondag komt Emmen naar Sportpark Kardinge en die boekten vandaag een goed resultaat door koploper Jubbega op 0-0 te houden. Onderschatting is dus niet op zijn plaats.

Dalfsen – GVAV-Rapiditas 2-2 (0-2)

Scoreverloop:
16. Leon Knol 0-1. 29. Ingmar Liezenga 0-2. 64. Daan van der Vegt 1-2. 79. Vince van den Akker 2-2.
Scheidsrechter: Pieter Tanja.
Toeschouwers: 120.
Geel: Nick Dommerholt, Stefan Jansen of Lokheers (Dalfsen). Leon Knol, Ingmar Liezenga (GVAV).
Rood: Stefan Jansen of Lokheers (Dalfsen, direct rood).
Man of the match: Ricardo Postema.
Citaat van de dag: Bryan Huizinga.
Bryan, die zelf op een hoog niveau fluit, had gezien dat tijdens een wisselmoment een speler niet van het veld af hoefde tijdens een blessurebehandeling. Dat was een regel die hij niet kende.
‘Ik ben niet zo van de regels.’
‘Oh, daarom ga je zeker weg bij de Belastingdienst.'
‘Ja, en nu ga ik bij de politie werken!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Niek Vreeman, Roald van Geffen, Dion Paapst, Ricardo Postema, Jordi Paapst, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
69. Arco Bartelsman en Achraf Charfi voor Jordi Paapst en Ingmar Liezenga.
83. Jorn van Aalsum voor Dion Paapst.
86. Lars Brouwer voor Roald van Geffen.
NEO – TVC’28 3-0. GOMOS – SVBO 0-1. Emmen – Jubbega 0-0. Rolder Boys – GRC Groningen 0-1. WVV – Germanicus 1-0. Roden was vrij.