9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Beste lezers en voetbalvrienden,

Ik doe jullie en Bas tekort als het verslag van deze wedstrijd niet wordt geplaatst.  Zie het ook als een opwarmer voor de wedstrijd voor a.s. zondag als wij bij Zeester op bezoek gaan. Na de vreselijke oor wassing bij Groninger Boys was de vraag of het 5de zich kon herstellen tegen nummer 3 uit de competitie. Een taaie tegenstander die niets weggeeft. De eerste helft een beter GVAV dat weinig weg gaf en Yarnick diende maar een keer als keeper stevig in actie te komen. GVAV drong wel aan maar het leverde niet veel kansen op. Maar toch uit een fraaie aanval ging mister “nice guy” Harry door op rechts en leverde een fraaie voorzet af waar Chris als rechtshalf de bal formidabel hard en fraai inkopte en dit een terechte voorsprong was. Dit gaf de burger moed en het team had een goede balans gevonden. De weg naar herstel lag helemaal open en er waren vrolijke geluiden in de kleedkamer bij de rut en de stemming steeg zienderogen. De 2de helft een beeld waarin Rood Zwart meer aanvallende impulsen kreeg en er zowaar kansen kwamen. Door matig verdedigen werd het zomaar 1—1. Niet beste maar niet snel daarna kreeg Bas halverwege de helft van de tegenstander de bal op rechts en met een formidabel schot zoals hij dat alleen kan verdween de bal over de verbouwereerde keeper van Rood Zwart 2—1 voor het 5de. Dit boos weer perspectief maar verdorie uit een snelle counter van de tegenstander toch weer de 2—2. Het 5de verzaakte niet en bleef voetballen en zoeken naar de voorsprong. Een mooie strijd met een aanval met Lesley in de hoofdrol en een terugspringende bal voor de goal die weer door Chris werd ingeschoten 3—2. Zouden we dit over de streept trekken was de vraag?  Rood Zwart drong aan, scoorde weer uit een aanval maar gelukkig buitenspel. Zwoegend naar het einde een belangrijke overwinning die een goed herstel liet zien. Bravo mannen op naar Kloosterburen.