Westerklooster 1 A
9977RA
KLOOSTERBUREN
tel. 0595-481613

Zo luidt de titel van deze wedstrijd. Het gras was groen en het veld zacht en zwaar en gaande de wedstrijd werd het veel meer een knollenveld. Dat betekende dat de fijnbesnaarde techniek van het 5de niet goed tot uiting kwam en daarmee het veldspel ook moeilijk werd. De bal controleren was een belangrijk fenomeen en daardoor weinig vloeiende combinaties die hun weg vonden richting het doel van de tegenstander. Meer opportunistisch voetbal met lange ballen die helaas niet goed aankwamen en Kloosterburen had er goed het zicht op. Geen echte doelkansen de eerste helft en ploegen en zwoegen was het credo en moed houden. Geduld en het geloof in eigen kunnen houden was belangrijk. De rust was dus 0—0 en dat zal niet verbazen. De tweede helft met een aantal wissels en een beetje wind mee. Er ontstond meer een overwicht op het middenveld en de combinaties begonnen te lopen. GVAV was meer dreigend en verdedigend stond het als een huis. Met “slangenmens” Lorenzo in de spits en op rechts kwamen er gaten in de defensie van onze tegenstander en ja hoor, daar viel na 10 minuten de 0—1 door Lorenzo na een mooie dribbel vanaf rechts. Dit was een bevrijdende goal en GVAV wilde meer. Eerst kwam er toch nog een kans voor Kloosterburen maar keeper Yarnick was op zijn post en de scheids zag goed dat het ook geen strafschop was. Niet veel later pikte Fabrice de bal op op het middenveld en trok richting de goal. Een spetter van afstand sloeg als een granaat in via de  rechter kruising en de binnenkant paal. Wat een doelpunt. Blijdschap, bewondering, verwondering en ontzetting ging het veld rond. Vooral de tegenstander was ontzet en tegelijkertijd ook vol bewondering voor dit fraaie doelpunt wat waarschijnlijk ook doelpunt van het jaar wordt. Een verdiende en mooie voorsprong en nog meer rust voor GVAV. We bleven de bovenliggende partij en er werd niets weggegeven. Na een fraaie aanval met een schot van Lesley op de paal maakte Fabrice er relaxed 0—3  van. Het laatste woord was van Chris die als rechtshalf ineens in de spits stond en een fraaie dribbel van Lorenzo vanaf rechts makkelijker kon inschieten 0—4. Al met al een verdiende en goede overwinning van het 5de. Het maakt ons nu ook koploper in deze klasse. Dat gaat ook verplichtingen geven want aanstaande zondag de topper tegen Groninger Boys. Daar moeten we de thuisnederlaag nog gaan herstellen. Hopelijk wordt het een mooie kraker. Volg ons op facebook, GVAV site en de live score app van het 5de op zondag.