Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO regio 3

Kugelslaan 7
9628TK
SIDDEBUREN
tel. 0598-431798

20221023 – GVAV-Rapiditas plaatste zich zondag zonder enige moeite voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Vierdeklasser Siddeburen dat al na vijf minuten met tien man verder moest, werd met 1-6 verslagen. De doelpunten van GVAV-Rapiditas werden achtereenvolgens gemaakt door Serdan Bayrak, Jordi Paapst, Arco Bartelsman, nogmaals Serdan Bayrak en tweemaal Ingmar Liezenga. Ruben van der Ploeg scoorde tussendoor de 1-3 namens Siddeburen.
Het tweede elftal van GVAV-Rapiditas kon het niet bolwerken tegen het eerste elftal van WVV, maar de schade bleef beperkt tot 0-3. Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Rolder Boys.

De laatste keer dat deze ploegen in Siddeburen tegen elkaar speelden was in het seizoen 2007-2008. Dat was het eerste seizoen dat Boyd Kooy, nu assistent-trainer, in het eerste van GVAV meespeelde. De uitslag was 0-1 (goal van Patrick Hoving) en dat kon Boyd zich nog herinneren.
De meeste opwinding in deze wedstrijd zat in de eerste vijf minuten. Jason Weites van Siddeburen had zich blijkbaar voorgenomen ‘volle bak te gaan’. Na drie minuten maakte hij al een overtreding die tegen rood aanzat en waarvoor hij geel kreeg. En een minuut later maakte hij nog een overtreding, weliswaar iets minder erg dan de eerste, maar ook deze was geel waard en zo stond Siddeburen de rest van de wedstrijd met tien man. Merkwaardig genoeg staat hij op het officiële digitale wedstrijdformulier maar één maal met een waarschuwing vermeld.
GVAV begon in deze wedstrijd met een aantal spelers die bij de andere wedstrijden meestal niet in de basis staan. Good old Lars Brouwer, Serdan Bayrak, Dion Paapst en Achraf Charfi mochten vanaf het begin meedoen. Het duurde tot aan de 17e minuut voordat GVAV het overwicht in een goal tot uitdrukking kon brengen. Serdan Bayrak zorgde voor de 0-1.
Keeper Thomas Hartman van Siddeburen gooide gedurende de wedstrijd vele delen van zijn brede lichaam in de strijd om goals te voorkomen maar in de 33e minuut was hij kansloos toen Jordi Paapst vanaf links opdook en de bal in het doel schoof (0-2).
Vlak voor de rust kon Lars Brouwer een assist op zijn naam schrijven. Met enkele onnavolgbare bewegingen kwam hij als linksback twee verdedigers voorbij en kon Arco Bartelsman in de 43e minuut de bal van dichtbij binnentikken (0-3).
Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. In de 51e minuut werd er even niet opgelet en kon Ruben van der Ploeg een doelpunt maken voor Siddeburen (1-3). Lang kon Siddeburen van dit sprankje hoop op iets beters niet genieten. In de 55e en de 56e minuut verhoogden Serdan Bayrak en Ingmar Liezenga de score naar 1-5. Laatstgenoemde maakte in de 67e minuut ook de 1-6.
Hierna ging de wedstrijd wel als een nachtkaars uit en had er ook wel zonder scheidsrechter verder gespeeld kunnen worden. Joop de Vries uit Veendam hoefde de fluit nauwelijks meer te hanteren. Na de wisselpartij in de 67e minuut mocht Daan van der Meulen, speler van JO19-1, zijn debuut maken. Na afloop ontpopte verzorgster Els Kraaijenhagen zich tot gastvrouw van Siddeburen en verzorgde ze de drankjes. Nog een verrassing in de bestuurskamer van Siddeburen was de aanwezigheid van Louis Laning als bestuurslid van Siddeburen maar bij GVAV bekend als een van de leiders van JO14-1.

Siddeburen – GVAV-Rapiditas 1-6 (0-3)

Scoreverloop:
17. Serdan Bayrak 0-1. 33. Jordi Paapst 0-2. 43. Arco Bartelsman. 51. Ruben van der Ploeg 1-3. 55. Serdan Bayrak 1-4. 56 en 67. Ingmar Liezenga 1-5 en 1-6.
Scheidsrechter: Joop de Vries.
Toeschouwers: 107.
Geel: Ricardo Postema (GVAV).
Rood: Jason Weites (Siddeburen, tweemaal geel).
Man of the match: Ruben van der Ploeg (Siddeburen).
Citaat van de dag: Henk Dalmolen.
Henk neemt als een ware Stephen Spielberg alle wedstrijden van het eerste elftal op. Hij moppert soms wel eens wat maar deze keer had hij een licht cynische opmerking richting de bank van Siddeburen. Daar hadden ze na de 1-3 in 51e minuut geroepen: ‘Nog twee, dan is het weer gelijk!’ Maar enkele minuten later was het alweer 1-5. Henk: ‘Daar heb je die twee al!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Dion Paapst, Niek Vreeman, Roald van Geffen, Lars Brouwer,  Achraf Charfi, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Serdan Bayrak, Ingmar Liezenga.
Wissels:
67. Daan van der Meulen, Leon Knol, Tom Klooster, Joël de Jong voor Niek Vreeman, Arco Bartelsman, Ricardo Postema en Ingmar Liezenga.
73. Patrick Venema voor Jordi Paapst.

Overige uitslagen bekertoernooi
Te veel om hier te vermelden. De grootste verrassing was wel dat vierdeklasser SJS tweedeklasser SV Bedum met 3-1 naar huis stuurde.