9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5422133

Opstelling

Nog één keer dit (kalender) jaar en dan mogen de heren van uw jo19-4 net als alle andere voetballers gaan genieten van kerst, oud & nieuw en alle eventuele andere festiviteiten die deze tijd van het jaar met zich mee brengt. Op het program staat een inhaalwedstrijd tegen een welbekende tegenstander en er staat nog wat op het spel: terwijl op het veld naast ons club- en competitiegenoten jo19-3 vechten voor het kampioenschap (naar later blijkt succesvol: gefeliciteerd!) kunnen onze helden vandaag een ook niet onverdienstelijke gedeelde 2e plaats veiligstellen. Moet kunnen: de vorige ontmoeting met dit DVC team eindigde in een klinkende 0-4 overwinning voor onze blauw-wit-roden en ook daarna hebben de bezoekers weinig successen kunnen vieren: bij aanvang van deze ontmoeting zijn de Damsters rode lataarn dragers in de competitie.

Wat de aanwezigen waarschijnlijk vooral bij zal blijven is de kou: hoewel de daadwerkelijke temperatuur rond het vriespunt zal liggen voelt het vandaag op Kardinge een stuk frisser. Voor de de spaarzaam aanwezige toeschouwers (helden!) een flinke uitdaging die zich uit in allerlei variaties van zoveel-mogelijk-laagjes-kleren-aan; de mannen op het veld lijkt het minder te deren en sommige van de helden speelden zelfs 'gewoon' met blote benen onder de welbekende witte broekjes...

De wedstrijd begint rustig.  Zowel onze helden als de bezoekers uit Appingedam zoeken voorzichtig naar een weg richting het doel aan de overkant van het veld, maar vinden die niet. Opvallend genoeg zijn het vooral de donkerblauw gehemde Damsters die daar de eerste 10 minuten nog het best in slagen, maar zoals gezegd: tot echte kansen komt het in het begin van deze wedstrijd niet en de 'strijd' (spreekwoordelijk: beide kanten gedroegen zich zeer sportief!) speelt zich voornamelijk rond de middencirkel van veld 8 af.
Dat verandert allemaal als GVAV er enigszins tegen de veldverhoudingen in toch in slaagt de score open te breken. Een halfhoge voorzet wordt door man-of-the-match Max Post met een atletische volley tegen de  touwen gewerkt (1-0) en dat is het begin signaal voor een langdurig offensief waarbij GVAV met mooie, soepel lopende combinaties, prachtige solo's indien het kan maar vooral en boven alles degelijk teamwork niet alleen de dominantie in deze wedstrijd overneemt, maar ook misschien wel de beste teamprestatie van het seizoen neer zet. Resulteert in nog eens 3 doelpunten, zodat de eindstand van de vorige ontmoeting (4-0) nu al met de rust in het boekje van scheidsrechter Kevin staat.

De kleedkamer tijdens de rust kan echter een magische plek zijn. Indien juist ingezet komen verslagen spelers er herboren uit, worden eerst volledig weggetikte teams omgesmeed tot formidabele tegenstanders en kan een reeds verloren geachte wedstrijd als in een mierezoet sprookje toch nog worden gewonnen. De tegenstander van vandaag moet die magie volop hebben ingezet, want eenmaal teruggekeerd op het veld is van enige verslagenheid bij de bezoekers niets meer te bespeuren. In tegendeel: hoewel het in eerste instantie toch weer GVAV is dat de score opent (5-0, weer Max) komen de heren van DVC steeds beter in de wedstrijd en weten ze vaker en vaker de gehele weg richting ons doel af te leggen. Eerste wapenfeit is een penalty,  maar die wordt op wonderbaarlijke wijze niet verzilverd (magie kan kennelijk ook tegen je werken...). De duidelijke waarschuwing die daar voor onze mannen vanuit ging wordt echter genegeerd en steeds vaker geven we in de verdediging veel te veel ruimte weg aan de bezoekers. Dat blijft niet zonder gevolgen: halverwege de tweede helft is een flink gedeelte van de opgebouwde voorsprong weg en is de stand 5-2. Meer kunnen de Damsters echter niet uit de hoge hoed toveren en vijf minuten voor het eindsignaal bepaald Jesper de eindstand op een toch nog wel redelijk comfortabele 6-2.

Missie geslaagd: de gedeelde tweede plaats is binnen. Concurrent voor die positie Loppersum heeft welliswaar een iets minder doelsaldo, maar ook een wedstrijd minder gespeeld waardoor de KNVB in ieder geval officieel de 2 plek aan hen toe kent. Doet niks af aan de prestatie van onze mannen: prima gedaan, heren! Op naar 2023, een nieuwe competitie en ongetwijfeld weer veel nieuwe avonturen!