9626BM
SCHILDWOLDE
tel. 0598-422680

Opstelling GVAV-Rapiditas JO19-4

Terwijl in een land ver, ver van hier de wereldsterren van het door ons allen zo geliefde spelletje door een grote zandbak ploegen om uit te maken welk land zich de komende vier jaar de beste van de wereld mag noemen maakt uw jo19-4 een wat bescheidener reis: vandaag gaan we naar sportpark 'Onder de Juffer' in Schildwolde voor een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van SGV (Schildwolder Gymnastiek Vereniging).
Overigens, voor de geïnteresseerden:  de 'Juffer' in de naam van onze bestemming refereert niet naar een lokale jongedame of iets dergelijks (zou ook raar zijn!), maar naar de kerktoren tegenover het sympatieke sportcomplex: een Juffertoren is namelijk de benaming van een toren met een gemetselde spits. Weten we dat ook weer...
Sportief is er door de heren van de  19-4 sinds het laatste verslag dat u had kunnen lezen ook al een aardige reis afgelegd: na eerst slordig, knullig en ongemotiveerd van verenigingsgenoten jo19-3 te hebben verloren werd vorige week het eerste punt binnengehaald, notabene tegen de toenmalige koploper Loppersum! Een mooie basis om de 'strijd' met collega laagvlieger SGV aan te gaan...

Het is fris, maar droog als de bal deze ochtend voor het eerst over het vochtige echte grasveld rolt. De meegereisde fans nemen de prachtig landelijke omgeving nog even in zich op; op het veld concentreren onze helden zich gelukkig ergens anders op en hebben alleen oog voor het spel. Dat betaalt zich ook al vlot uit; ondanks dat de selectie vandaag een flink aantal voor de ploeg belangrijke spelers mist is het GVAV die het vanaf het begin duidelijke veldoverwicht al binnen enkele minuten op het scorebord zet: 0-1. De thuisploeg kan echter al snel aanhaken: een op het oog ongevaarlijke corner wordt door onze eigen verdediging onverwacht toch nog richting doel gestuurd. Doelman Joost lijkt te redden, maar de scheidsrechter is onverbiddelijk en fluit zonder enige ruggespraak met wie dan ook gelijk: 1-1. Nog geen minuut later scoren de groen-wit-roden nogmaals op zeer discutabele wijze: terwijl de verdediging nog op orde wordt gebracht schieten de Schildwolders nog voor het te verwachten fluitsignaal een vrije trap in het nog onverdedigde doel. Weer toont de leidsman zich onverbiddelijk (2-1): de daarop volgende protesten zorgen er wel voor dat we daarna 10 minuten met een man minder spelen (een zeer terechte gele kaart wegens laten-we-zeggen-niet-zo-gezellig praten).  GVAV toont zich echter ook met 10 (en even later weer 'gewoon' met 11) man onverzettelijk en pakt binnen een half uur de voorsprong weer terug: 2-3. 10 minuten voor de pauze wordt de ruststand bepaald als het onze mannen niet lukt om een corner weg te werken: door een woud van benen tekent de thuisploeg 3-3 aan.

De tweede helft verhuist Jesper (betrokken bij alle 3 doelpunten voor de pauze) naar de achterhoede om daar het spreekwoordelijke slot op de deur te gooien. Dat werkt: in combinatie met een paar geweldige reddingen van onze doelman zorgt het ervoor dat de thuisploeg niet meer scoort, ondanks een langdurig slotoffensief. Onze helden doen dat wel nog 3 keer, waarbij met name het zeer fraaie afstandschot van Raishall (in de allerlaatste minuut van de wedstrijd!) een speciale vermelding verdient.

Eindelijk een keer de volle winst in deze competitie en dat is lekker. Misschien nog wel mooier is echter dat een aantal spelers die in voorgaande  wedstrijden soms wat minder zichtbaar waren vandaag ook een hoofdrol pakten: zonder anderen te kort te willen doen verdienen Bas en Justin (beiden betrokken bij 2 doelpunten), Raishall (betrokken bij 3 doelpunten) en Jorn (keihard gewerkt en een ware motor op het middenveld de 2e helft) vandaag absoluut een eervolle vermelding. Op naar volgende week!