9977RA
KLOOSTERBUREN
tel. 0595-481613

Opstelling GVAV-Rapiditas JO19-4

De mannen van uw jo19-4 maken kilometers, deze voorjaarscompetitie. Tot eind mei wordt er van de Waddenzee tot aan Assen gevoetbald en vandaag is daarbij het hoge noorden plaats van handelen, Kloosterburen om precies te zijn. Het sportpark Westerklooster is precies waar je bij een dorpsclub op hoopt: een wandelpad dwars door het sportcomplex, betrokken middenstand die het hoofdveld met soms wel drie rijen hoog reclameborden heeft omringt, prima en betaalbare koffie plus een allervriendelijkste ontvangst in de kantine en als kers op de taart: een werkend scorebord! Dat het echte grasveld niet in optimale conditie is (we hebben nogal wat glijpartijen gezien, vandaag) kan de pret maar nauwelijks drukken: de meegereisde fans hopen op een net zo leuke wedstrijd als de sfeer waarin zo gespeeld gaat worden.
Tegenstander Sjo de Marne is een combinatieteam van de jeugd van gastheren vv Kloosterburen, LEO uit Leens en VVSV uit Ulrum. Ze zijn deze competitie net als onze helden met een winst- en een verliespartij begonnen en daardoor directe concurrent, zo aan het begin van deze competitie, maar hebben wel zowel meer doelpunten gemaakt als ook tegen gekregen. De wedstrijd was eigenlijk gepland voor vorige week, maar omdat het toen carnaval was en Kloosterburen een van weinige plekken in het noorden is waar dit daadwerkelijk gevierd wordt hebben we het vermoeden dat dit de reden was voor de thuisploeg om een weekje uitstel te vragen. Geen probleem natuurlijk, we zijn er nu en in plaats van de regen die vorige week overheerste kunnen spelers en publiek zich vandaag in een heel voorzichtig zonnetje verheugen. Ook nog eens winst, ondanks de harde wind...

Als de wedstrijd begint ontstaat al snel het beeld dat de gastheren in oranje-zwart (fraai tenue!) het feest wellicht nog niet helemaal te boven zijn. GVAV is duidelijk feller, veel in balbezit en toont een uitgesproken drang naar voren, richting het doel van de thuisploeg. Dat betaalt zich ook snel uit als Teije een wat slordige pass in de verdediging van de oranje-zwarten onderschept en razendsnel Max Post in stelling brengt: vijf minuten gespeeld en de 0 is van het scorebord. Het duurt nog bijna een half uur voordat daar weer iets verandert en ook dan is het feest weer voor onze helden: 0-2 en comfortabel aan de leiding. Het spelbeeld blijft ongewijzigd met veel GVAV aan de bal en geen noemenswaardige activiteit voor het doel van onze Joost en de stand blijft dat ook: na 45 minuten zoeken de heren met 0-2 de kleedkamers op.

De tweede helft heeft ons blauw-wit-rood de wind mee en daar profiteren ze al na 2 minuten gelijk al optimaal van: Max Post ziet zijn corner door de wind worden opgepakt en onaangeroerd de netten in gaan: 0-3. De thuisploeg wil het er desondanks duidelijk niet helemaal bij laten zitten, zal in de rust ongetwijfeld instructie hebben gehad om meer op de bal te jagen en lanceert wel iets van offensiefje, maar strandt daarbij meestal op onze verdedigers, of anders (een heel enkele keer) op keeper Joost. Het middenveld valt bovendien helemaal open, waardoor Mats, Max en Abdu eigenlijk altijd aanspeelbaar zijn en vrij hun kunsten kunnen vertonen. Tot doelpunten komt het echter een hele tijd niet meer (de onbedreigde overwinning lijkt al lang binnen en de 'honger'  is wat gestild), maar daar komt in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog verandering in; raar genoeg nadat onze mannen vanwege een gele kaart voor praten met 10 man zijn komen te staan. GVAV zet nog een keer aan en scoort in de laatste 3 minuten nog 2x: eindstand 0-5.

'Aansluiten of afhaken' was vooraf het motto: met 6 punten uit 3 wedstrijden is het aansluiten geworden op een (voorlopig, de competitie is nog jong!) zeer verdienstelijke gedeelde 2e plek. Oh, en voor ik het vergeet: een groot compliment voor Shay die vandaag voor het eerst mee deed en de rechtsback positie meer dan prima invulde.
Volgende week ander koek: we gaan dan voor het vervolg van het bekertoernooi naar 2e klasser Helpman. Tot dan?