9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Uw jo19-4 staat al enkele weken 'droog': de laatste 5 wedstrijden werden afgelast of verloren. En hoewel het weer vandaag (nog) niet gelijk aan de al wel aangekondigde lente doet denken (het is guur en kil op Kardinge deze zaterdagmiddag) bloeit er wel degelijk iets op op veld 8: grote delen van de wedstrijd zijn onze mannen de toch een stuk hoger geklasseerde bezoekers uit Zevenhuizen de baas en de uiteindelijke toch best forse uitslag doet eerlijk gezegd wel recht aan de verhoudingen op het veld.

De rood-zwarte bezoekers uit het Westerkwartier komen als overduidelijke favoriet voor de overwinning aan op Kardinge: na 6 speelrondes is het puntenverschil al opgelopen tot 8 in het voordeel van onze gasten, al moet daar bij worden opgemerkt dat ze wel een wedstrijd meer hebben gespeeld dan onze helden. Komt nog bij dat rots-in-de-branding Jesper en trainer/coach Daily vandaag bij blauw-wit-rood ontbreken, maar gelukkig kon ook dat met inval coach Geert en de brede selectie worden opgevangen: let's go!

En van start, dat gingen ze... GVAV domineert vanaf minuut één en de wedstrijd wordt geruime tijd eigenlijk maar op 1 helft gespeeld. Zonder daarbij al te veel doelkansen te creeeren overigens: het duurt ruim een kwartier totdat Mats zijn uitstekend optreden bekroont en de eerste nul van het scorebord schiet. Ook daarna blijven onze mannen nog een tijdje duidelijk de betere ploeg, maar het uitblijven van verdere doelpunten houdt de hoop bij de bezoekers in leven en stukje bij beetje komen de bezoekende titelkandidaten beter in de wedstrijd.  Het overwicht blijft bij GVAV, maar vlak voor de rust weten de bezoekers desondanks langszij te komen: 1-1 en ranja.

Ook bij terugkomst op het nog altijd druilerige kunstgrasveld blijken de kaarten niet drastisch anders te liggen: de thuisploeg valt onverminderd aan, heeft veel balbezit en hoeft verdedigend niet heel veel in te grijpen. Eén belangrijk verschil: al na een paar minuten schiet Justin met een uiterst precies hobbelballetje onze helden weer op voorsprong.  Zevenhuizen geeft echter (nog) niet op en krijgt zelfs een prima kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar gelukkig grijpt de van een langdurige blessure teruggekeerde Joost goed in.  De ruimtes op het veld worden groter, beide ploegen bedienen zich meer en meer van de lange bal en het spel verliest wat van zijn aantrekkelijkheid: het golft wat heen en weer zonder echt opvallende momenten. Die komen de laatste 10 minuten van dit duel pas weer: eerst rondt Max P. fraai af na een prima actie van Justin (3-1) en als afsluiter (voor wat betreft de score) mag diezelfde Max een rebound in een leeg doel schieten (4-1). De rest van de ploeg grijpt de hoog opgelopen score aan om massaal naar voren te lopen, met als gevolg dat Zevenhuizen tot 2x toe drie aanvallers tegenover 1 verdediger hebben staan, maar ook dat brengt geen verandering meer in de uitslag: uw jo19-4 tekent vandaag een uitstekende 4-1 overwinning op tegen het tot voor kort voor de koppositie strijdende Zevenhuizen.