9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Oplettende lezertjes was het misschien opgevallen: we slaan een week over,  het verslag van vorige week ontbreekt...  Ondanks dat de mannen van uw jo19-4 een heel aardige wedstrijd op de mat legden gingen parkgenoten Oosterparkers er net als een paar maanden eerder dankzij een 2-0 eindstand  toch weer met de winst van door. Jammer (maar er komt nog een laatste herkansing) en de blik weer vooruit: vandaag komt Velocitas op bezoek om de laatste van drie oefenwedstrijden te spelen voordat volgende week de competitie begint (in Leek) en het weer echt om de punten gaat.

Net als vorige week is de tegenstander ook nu een 'oude bekende': aan het begin van het seizoen werd een onderlinge bekerwedstrijd door ons blauw-wit-rood met 3-2 gewonnen. Je mag aannemen dat de groen-witten zich net als onze helden daarna hebben doorontwikkeld en we zijn dan ook benieuwd hoe beide teams er voor staan, zo net voor het begin van de voorjaarscompetitie. Aan de slag!

Hoewel, aan de slag? Als de bal voor het eerst onder een waterig winter zonnetje aan het rollen wordt gebracht op veld 4 blijkt al snel dat beide ploegen maar weinig aanvallende intenties hebben, of er in ieder geval niet in slagen zulkse intenties op de mat uit te voeren; geen tegengoal lijkt boven alles het devies aan beide kanten. Dat lukt de gehele eerste helft wonderwel: GVAV rukt af en toe wel op naar het doel van de bezoekers, maar doet dat keer op keer vanuit buitenspel positie. Velocitas noteert in 45 minuten één goede kans, maar de prachtig indraaiende corner wordt van de doellijn gekopt. Beide ploegen combineren keer op keer weer de drukte in, of hanteren zeer voorspelbare en makkelijk te verdedigen lange ballen: resulteert in een voor al-dan-niet neutrale toeschouwers een beetje saaie pot die onaangename herinneringen op roept aan de meest recente wanvertoning van onze fc (uiteindelijk 0-1 tegen Cambuur). Stand na 45 minuten dan ook 0-0 en rust.

Na de ranja krijgen we gelukkig een iets andere wedstrijd te zien waarbij onze mannen het initiatief nemen. Al in de eerste paar minuten ontstaan wat kansjes voor de goal van de bezoekers, maar verder dan schoten op het houtwerk en/of de keeper komen we voorlopig nog niet. Wel wordt duidelijker en duidelijker dat de wedstrijd niet in 0-0 zal eindigen en dat doet hij dan ook niet: na pakweg een kwartier weet Bas eindelijk de buitenspelval van de bezoekers te omzeilen en tekent hij 1-0 aan. Daarbij moet in alle eerlijkheid worden aangetekend dat scheidsrechter en (met Velocitas meegereisde) assistent steeds vaker niet op 1 lijn zitten met betrekking tot de intepretatie van buitenspel situaties en dat laatstgenoemde daar zichbaar chagerijn over voelt en gedurende de 2e helft steeds minder vaak de moeite neemt om eventueel buitenspel aan te geven. Jammer en een smet(je) op een verder sportieve (oefen-)wedstrijd.
Pakweg 10 minuten na de openingstreffer krijgt Velocitas de aansluiting cadeau, ondanks dat  ze al een poosje in de  verdrukking zitten (2-0 zit 'in de lucht' zeggen ze dan): een veel te zachte terugspeelbal wordt attent door een groen-witte aanvaller opgepikt en achter een kansloze Tom in de touwen gewerkt: 1-1. Het lijkt nog even spannend te kunnen worden, maar GVAV blijft de bovenliggende partij, hoewel een aantal spelers wel meer en meer voor eigen individueel succes beginnen te voetballen. Het 'borduren' in plaats van als team opereren wordt echter verassend genoeg deze middag een keer wel beloond en deze laatste oefenwedstijd van de winterstop eindigt dankzij nog eens twee late doelpunten in een klinkende 3-1 overwinning.